Krakatoa: The Last Days
En historisk dramadokumentär om Krakatoas vulkanutbrott 1883.

Originaltitel | Krakatoa: The Last Days |
Alternativ titel | Krakatoa: Volcano of Destruction |
Regissör | Sam Miller |
Manus | Colin Heber-Percy, Michael Olmert, Lyall B Watson |
Genre | 2000-tal, Drama |
Skådespelare | Rupert Penry-Jones, Olivia Williams, Kevin McMonagle, Ramon Tikaram, David Dennis, Lee-Ann Van Rooi, Angelique Kotze, William Miller (II), Declan Dreyer, Robert Hobbs, Janine Wood, Conner Dowds, Jeremy Crutchley, Bill Flynn, Darrell D'Silva |
Jag har väldigt svårt för detta format. Jag fattar inte riktigt grejen med att göra en verklighetsbaserad spelfilm enligt någon sorts dokumentärfilmsmall - det blir varken mer realistiskt eller mer dramatiskt av det. Synd, då det hade kunnat bli hur bra som helst. Det är verkligen en intressant, lärorik, fascinerande och skakande historia, och i korta perioder är det riktigt bra. Stark tvåa. (6+/15)
Det här är ju så otroligt spännande. Det är snyggt gjort och rakt igenom intressant och gripande. Samtidigt är resan både mycket lärorik och i högsta grad baserad på verkligheten. Jag blev helt utmattad efteråt. Det enda negativa jag kan säga om den är faktiskt att det är lite väl högt tempo rakt igenom, vilket inte riktigt gav karaktärerna tid att utvecklas och slutet kom lite väl abrupt. Hade de fått budget till en extra halvtimme hade det blivit ännu större sprängstoff. Mer spännande än så här blir det inte! 4++
Överraskande välgjort, spännande och faktiskt lite gripande också. Fina effekter och till större delen trovärdigt skådespeleri. Tummen upp för BBC.
En oerhört spännande och realistisk film. Tanten som fumlade med nycken för att låsa dörren innan flodvågen tog henne tog hem priset för det mest meningslösa du kan göra om en flodvåg är på väg att träffa dig.