Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Köttets lust


Gino, en luffare, stannar vid ett värdshus som ägs av Giovanna och hennes åldrande man Bragana. Gino och Giovanna blir kära i varandra, men Giovanna vägrar att ge sig av med Gino.


Originaltitel Ossessione
Regissör Luchino Visconti
Manus Luchino Visconti, Mario Alicata, Giuseppe De Santis, Gianni Puccini
Genre Film-Noir, Drama, Kriminalare, Romantik, 40-tal
Skådespelare Clara Calamai, Massimo Girotti, Dhia Cristiani, Elio Marcuzzo, Juan de Landa, Vittorio Duse, Michele Riccardini
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 231
Filmnummer 9159

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


LillaBlåaMus
2017-06-04
Tycker karaktärerna är lite för tråkiga för att att jag ska bry mig om deras öden. Särskilt Gino. Trots att det hände mer i andra delen tycker jag första delen var mer spännande, kanske för att jag sedan kände på mig hur det skulle gå. Men visst, snyggt foto och ur ett historiskt perspektiv är den kanske värd en fyra. Och Italien är alltid Italien, särskilt i början av sommaren.
labi
2015-12-07
Något lång, men det gör inte så mycket. Visconti håller mig fången hela vägen.
Andreas123
2015-07-31
Tar man förhållandena kring dess produktion i beaktande växer filmen. Att producera en sån här film under fascismens censur och förtryck är nog inte det lättaste, speciellt eftersom det innebar att vända sig mot de filmdoktriner som tidigare varit förhärskande i Italien. Det slutade ju med att fascisterna helt enkelt förstörde filmen, men som tur var lyckades Visconti bevara ett negativ. Det nyskapande som filmen står för höjer den från en trea till en fyra!
Astrojacob
2012-11-27
Väldigt intensiv men lite för många o långa scener som drar ner hela nerven tyvärr. Utsökt foto och originnla klipp annars. Hyfsad Fyra men ser hellre 1946 års "Postman".
Snåm
2012-10-05
Varför i hela fridens namn är det här en klassiker!?
#54
2010-04-06
Sanslöst välgjord film.
dr_Robert
2008-01-30
Njutbar film som dock tappar lite fart och intresse när les amants får varandra. Skådespeleri och bildspråk är väl genomfört. CINEMATEKET
niklaseriksson
2007-12-13
Fenomenal berättarstruktur, välgjort är ordet, instämmer med goeran att det är en trevligt filmupplevelse. Problemet är bara att jag förväntade mig otroligt mycket av denna, får se hur det artar sig då jag fått lite distans, i dagsläget, en stark fyra.
goeran
2007-05-29
Vilken fantastiskt välgjord film! En smart story, tjusigt bildspråk, bra skådespelare, vacker filmmusik; allt bidrar till en stor filmupplevelse.
accatone
2007-03-01
skådeaspelarna tar i så det är på gränsen till aggressivt, vilket ger intryck, men kan ses som lite odiskret idag. annars är filmen klassisk
Visa äldre kommentarer »