Korgväskan

Filmen handlar om Duane Bradley och hans siamesiske, muterade tvillingbror Belial. Som små blev de tvångsseparerade ifrån varandra. Nu ska de hämnas på läkarna som utförde operationen.
Originaltitel | Basket Case |
Regissör | Frank Henenlotter |
Manus | Frank Henenlotter |
Genre | Komedi, Skräck, 80-tal |
Skådespelare | Kevin VanHentenryck, Terri Susan Smith, Beverly Bonner, Robert Vogel |
Duane Bradley är en ganska udda, blyg och ibland arg ung man som reser till New York. Han tar in på ett ganska sunkigt hotell. Med sig har han en stor, låst korg.
I korgen ligger nämligen hans s... Läs mer »
Inte min typ av film.
Alltså, det finns ju faktiskt en korgväska i filmen, så klaga inte på titeln! ;) Tyvärr inte tillräckligt roligdåligt för att bli bra, men onekligen en väldigt konstig film, med några riktigt kul scener.
"Korgväskan"--svenskars engelskakunskaper 1982.
En vacker och polemisk skildring av broderlig kärlek. Hail satan!
I sin helhet är Basket Case en njutbar film i sin rätta form. Vi har sympati och förståelse för dessa bröder. Det bara så råkar vara att ena brodern är väldigt aggressiv. En unik form och effekt på honom dessutom, samt blodeffekterna. Filmen är lågbudget, men det hjälper den. Den får den där sleezy och campy faktor stämpeln på sig, på ett positivt sätt. Är man i rätt tillstånd är detta en film man kan njuta av. Där är två uppföljare som jag faktiskt redan sett före denna. De kan även rekommenderas om man vill se hela trilogin och brödernas story arc.
Störd film med sjuk humor.
Tycker den här är en både bra och ambitiös film som lyckas vara både jobbig och lätt ångestframkallande, trots att den i övrigt är arketypen för en b-rulle. Henenlotter träffar rätt. 8/10
Hahaha, jag garvar nästan ihjäl mig. Det enda sämre än skådespelarna är effekterna (eller möjligtvis den svenska titeln). Blir tyvärr lite tråkig emellanåt men när det väl händer saker är det sjukt kul. En solklar etta förstås men som underhållning blir det en fyra och något jag rekommenderar till alla som gillar b-skräckisar.
"Korgväskan"? Dessa svenska titlar är fan sinnessjuka.
coolt med stop-motion!