3.3

Konklaven

En av världens mest hemliga och historiska händelser är att välja ny påve. Efter att den älskade påven oväntat avlidit får kardinal Lawrence ansvaret att leda den hemliga processen. När den katolska kyrkans mäktigaste ledare har samlats och är inspärrade i Vatikanen hamnar Lawrence mitt i en konspiration och upptäcker hemligheter som kan skaka kyrkans grundvalar.

Originaltitel Conclave
Regissör Edward Berger
Manus Peter Straughan, Robert Harris
Genre Drama, Thriller
Skådespelare Ralph Fiennes, Stanley Tucci, John Lithgow, Isabella Rossellini, Jacek Koman, Lucian Msamati, Thomas Loibl, Rony Kramer

HerrNenne
2024-12-31
Känns verkligen oerhört kompetent gjord.
Jockflake
2024-12-27
Riktigt bra, välspelad med många starka insatser, och en lagom dos spänning. Men kan bara instämma i vad många redan kommenterat, att slut-twisten känns lite konstig.
Rune2000
2024-12-21
En snygg och välgjord film som bygger upp spänningen och gör mycket av ett smalt ämne. Jag håller med alla som tycker att handlingen inte höll hela vägen till målsnöret, men resan dit var helt klart värt det.
fisk0
2024-12-20
Utsökt foto och ljudläggning. Mysig långsam men tryckande stämning med en känsla av både externa och interna hot, öppna och dolda maktstrider, mycket politiskt och religiöst filosoferande som lyfter fram vatikanens synder men ändå känns som att den behandlar katolicismen med respekt. Sluttwisten var kanske lite PK och kunde ha byggts upp bättre, men den kom inte helt ur det blå och omgärdas ändå av rätt välartikulerade diskussioner ur flera perspektiv. Alla skådespelarna gjorde riktigt bra ifrån sig och det är nog den bästa filmen jag sett i år trots vissa reservationer. En fyra får det bli just nu, men känns ändå som att det här kan växa med tiden.
dr_Robert
2024-12-02
Filmen är hyfsat engagerande också för den som är helt ointresserad av katolska kyrkan. Vi möter en värld som är lika delar präglad av politik och som påminner om en maffiafamiljs inre strider. Slutet är dock bara för mycket. Fiennes imponerar i sin roll, men filmen hade gärna fått låta honom kämpa mer med sitt tvivel och sina våndor. @ACT1, London
jack_jack_jack
2024-11-21
Kraftfull film som inte riktigt stick the landing. Men otroligt foto, musik och Ralph Fiennes är nog en stark contender för bästa manliga huvudroll.