Kon-Tiki

1947 blev en krigstrött värld fascinerad av den unge norrmannen Thor Heyerdahl. Han hade utvecklat en teori om att Polynesien har blivit befolkat från Sydamerika, i motsats till de etablerade teorierna om migration från Asien. För att bevisa sin teori gjorde han något som någon aldrig tidigare hade provat ? han bestämde sig för att testa sin tes i praktiken och påbörjade ett farligt äventyr över Stilla havet.

Originaltitel Kon-Tiki
Regissör Joachim Rønning, Espen Sandberg
Manus Petter Skavlan
Genre Drama, Action, Äventyr, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Gustaf Skarsgård, Anders Baasmo Christiansen, Pål Sverre Hagen, Peter Wight, Agnes Kittelsen, Jakob Oftebro, Odd Magnus Williamson, Tobias Santelmann

ASSFACE
2021-03-07
Snygg, spännande och intressant från början till slut.
Ful_fisk
2020-08-25
Välgjord och påkostad epik som fungerar och flyger hela vägen in i mål. Känns storslagen och satsig på helt rätt sätt, även ifall det knappast är en originell film. Gillar den, stark trea.
Andreas_
2020-06-07
Väldigt spännande och välgjord verklighetsbaserad film om Norrmän som ska korsa Still havet för att bevisa att Peruianer åkte från Sydamerika till Polynesien och bosatte öar där med flottar, vilket ingen trodde på innan en Norrman bevisade att det absolut gick 1947, bra norska skådisar som jag aldrig sett förut och även svenske Gustaf Skarsgård är riktigt bra i en liten biroll som dokumentärfilmare, utan tvekan den bästa Norska filmen jag sett och den är absolut inte långsam eller tråkig, kanske om man har en hjärna som mest uppskattar snabb action som transformers och en uppfattningsförmåga som en myra, så kanske detta är långsamt eller tråkigt, för oss andra med högre hjärnkapacitet och fokuseringsförmåga så blir nog detta klart bättre, som sagt, bästa norska filmen hittills som jag har sett och betyget blir en mycket stark 4:a, 5:an är nära.
Gordyal
2020-03-29
Välgjord och puttrig. Emellanåt något för långsam, men på det hela helt okej. (7/15)
hsimpson
2019-04-18
Välgjord och underhållande!
AsianDawn
2018-07-01
Det är precis som att man plötsligt har bestämt sig för att tempot blir för långsamt och att man därför behöver skapa några konstlade konfrontationer för att göra det hela mer dramatiskt. Det är bara onödigt. Filmen hade vunnit på att istället fokusera på deras utsatthet på havet och dom fantastiskt vackra vyerna, både ovan och under havsytan.
HansMoleman
2017-02-17
Sevärd. Svag trea.
bubblo
2017-01-11
Konstigt val att historieförfalska och karaktärsmörda en riktig historisk person bara för att man i enlighet med hollywood-dramaturgi "behöver" en fegis ombord. Bilden de målar upp av den tjocke fegisen stämmer ju inte alls. Han var varken tjock eller feg eller klantade sig sådär.

2016-12-21
Kan ikke så mye historiske fakta. Har lust å se dokumentaren fra 1950. Dette er uansett en klasseproduksjon. +4. Kan bli fem ved omtitt.
Starlette
2016-06-07