Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Kommissarie Morse - Kvinnan i kanalen


Morse kollapsar under en konferens och tas in på sjukhus. Medan han sakta tillfrisknar fascineras han av en berättelse om ett 140 år gammalt mordfall där en kvinna hittas död i Oxfordkanalen. Morse blir allt mer övertygad om att de män som hängdes för mordet blev oskyldigt dömda.


Originaltitel Inspector Morse - The Wench is Dead
Regissör Robert Knights
Manus Malcolm Bradbury
Genre 90-tal, Kriminalare, Drama, Mysterium
Skådespelare John Thaw, Lisa Eichhorn, James Grout, Louisa Lawrenson, David Keyes, Paul Mari, Judy Loe, Alan Mason, Aline Mowat, Matthew Finney
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 69
Filmnummer 58573

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


mammene
2020-09-24
Ett försök att hålla liv i Morse ett tag till, trots sjukdom en glad Morse, bara man inte pratar om pension. Det är själva utvecklingen av personen Morse som gör det här så bra. Kan han inte vara på jobbet så får man använda de kanaler man har och här får han hjälp av en ny trevlig bekantskap PC Adrian Kershaw och får man inget nytt fall så får man lösa ett från 1800-talet, ett verkligt fall verkar det som. Att vara omgiven av kvinnor har väl Morse aldrig haft något mot, här får han uppmärksamhet så det räcker. Första gången inte Lewis får vara med och det känns lite konstigt. Ett känsloladdat avsnitt.
yrkeschaufföre
2015-03-03
Det känns som om det var lite idétorka när man skrev manuset men det blev ju bra ändå.
AsianDawn
2010-07-10
Udda och bra episod, där fokus ligger på pusslande och de visuella tillbakablickarna från 1800-talet.
MaraJade
2010-07-09
Ett mycket bra avsnitt, faktum ett av de allra bästa i hela serien.
Luciphere
2008-01-18
Morse hälsa börjar svikta till följd av för många år av för hög alkoholkonsumtion. Detta ligger till grund för ett annorlunda avsnitt där Morse från sjukbädden och som sjukskriven utreder/forskar i ett fall från mitten av 1800-talet. Ett avsnitt med bitter eftersmak eftersom man känner att detta är början till slutet för Morse (både yrkes- och hälsomässigt). Lewis är inte med överhuvudtaget, utan en ung polis bistår honom istället. Ett plus för fotot vid de tillfällen då händelsen från 1800-talet visas samt den vackra och vemodiga fiolslingan som ljuder då och då.