Kommissarie Banks: Kall som graven

En mamma hittar av en slump sin försvunna dotter på en porrsida på internet. Familjen vänder sig till Alan Banks och ber om hjälp. Omständigheterna är minst sagt speciella och Banks måste lova att vara diskret. Flickan är dotter till polismästare Jimmy Riddle. Det är med ambivalenta känslor Banks låter sig övertalas. Han har själv en ung dotter.

Originaltitel DCI Banks: Cold Is the Grave
Regissör Marek Losey
Manus Peter Robinson, Robert Murphy
Genre Drama, Kriminalare, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Stephen Tompkinson, Andrea Lowe, Lorraine Burroughs, Jack Deam, Colin Tierney, Tom Shaw

mammene
2015-11-12
Var ett tag sedan jag såg den, men den gör bra intryck fortfarande. Polisarbete blandat med personernas relationer gillar jag.
2015-01-13
Denna gång når man inte upp till de bästa av fallen med Kommissarie Banks. Det tar ett bra tag in i berättandet innan det blir riktigt spännande och intressant men då fungerar det dock riktigt bra. Som helhet är det dock endast OK. Jag tycker det är synd att man här lägger så stort fokus på kommissarie Banks vilket drabbar utrymmet för de andra intressanta poliserkaraktärerna i hans arbetsgrupp.
Luciphere
2012-08-26
Banks blir personligt involverad i en historia som berör hans chef. Tragisk avsnitt. Mycket bra. Stark 3:a.
ulpe01
2012-03-26
Bäst i serien hittills.
yrkeschaufföre
2012-03-15
Äntligen fick Annie Cabbot visa vad hon går för. Bra och spännande historia.
BROBJO
2012-01-01
Riktigt bra, kanske den bästa av Banksfilmerna hittils.