Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Kocken


Andrekocken Martin, 18 år, mönstrar på handelsfartyget Snow Flower med destination Kapstaden. Det är Martins tredje resa och året är 1970. I fartygets kök härskar förstekocken Peter Stein. Mötet mellan Martin och Stein utvecklas i en riktning som ingen av dem i sin vildaste fantasi kunde tänka sig.


Originaltitel Kocken
Regissör Mats Arehn
Manus Rolf Börjlind
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Kjell Bergqvist, Henrik Lundström, Peter Viitanen, Ralph Carlsson, Lars Hansson, Karl Norrhäll, Stephan Karlsén, Anita Heikkilä, Hanna Norman, Christer Söderlund, Anders Landberg, Seth Ericson, Conny Andersson, Sofia Lockwall
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3430
Filmnummer 28278

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av weng-weng
Det är lustigt hur idéer sällan kommer ensamma, hur udda de än tycks vara. Nu är det förstås inget vidare udda i någon positiv bemärkelse över Mats Arehns till sjöss-film om ett fader-son l...   Läs mer »

Kommentarer


Rele
2023-01-19
En sevärd film p. g. a. Kjell Bergqvists väldigt bra rolltolkning. Jag ger en stark trea.
Gyllenbock
2022-03-03
Själva handlingen är det inget fel på men tyvärr känns denna film tämligen intetsägande. Kjell Bergqvist gör som för det mesta en habil roll men i övrigt känns det rätt svajigt.
Hardcore87
2020-10-02
Tycker det mesta med den här filmen är rätt blekt om jag ska vara ärlig. Känns som att Kjell Bergqvist har det enda med den här filmen som är välskrivet och visar det också. Och sen undrar jag, varför måste alltid frustration i svenska filmer vara FAN skrikande rätt ut? Man skäms vartenda gång man ser det, för hittills har jag aldrig sett någon svensk skådespelare göra det trovärdigt.
Nalleman
2018-12-28
Nej tack!
YouAreNrIchi
2017-11-04
Det känns som om den här filmen hade mått bra av att styras upp lite. Handlingen i sig knyts ihop ganska väl men en massa ämnen togs upp som jag hade viljat se mer av.
Rai
2021-01-17
Nja, visst Kjell Bergqvist spelar visserligen ganska bra, men filmen i övrigt är inge vidare....
Stygga-Vargen
2016-11-12
Förväntade mig inget mästerverk och det fick jag inte heller. Därmed inte sagt att filmen är dålig för det är den inte. Den är bra och underhållande och skådespelarna gör bra ifrån sig. Svag 4:a.
Spaderfyra
2015-12-25
Kjell B som vanligt bra men filmen i sig är inte mycket att hurra över. Produktionen platsar knappast på en topplista. En svag 2:a
F-M-J
2015-05-03
Skådespelet är riktigt illa på sina håll, men veteranen Bergqvist levererar som vanligt samtidigt som huvudrollsinnehavaren Lundström gör en helt ok insats. Filmen har en viss b präglad känsla och skvallrar lite om okunnighet sett till det färdiga resultatet. Många scener känns fram stressade och etableringsscenerna på båten är det tydligaste exemplet för detta. En stark tvåa.
picklessmulan
2014-10-16
En film i min smak. Ganska långsamt tempo men det finns en spänning i luften hela filmen. En sådan där känsla som nästan går att ta på. Stein kryper en in på skinnet och man lider med stackars Martin filmen igenom. Härligt Foto med schyssta 70-tals miljöer. Otroligt bra roll av Kjell Bergqvist. Bra av övriga skådisar med. Tycker den fått väl sval kritik av många. Svag 4 blir mitt slutgiltiga betyg.
Visa äldre kommentarer »