Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

Knowing


En skolklass begraver en s.k. tidskapsel i en nybyggd skola år 1959. Alla elever ritar olika saker på var sitt papper, men en av dessa, en mystisk flicka som tycks höra inre röster, skriver i stället ner en massa - till synes - slumpvisa tal på sitt ark. 50 år senare tas kapseln upp, och det faller på college-läraren John Koestler att tyda detta ark. John inser snart att siffrorna alla är datum för stora olyckor - inträffade och kommande. Ingen tror honom och han påtar sig att själv försöka stoppa eländet.


Originaltitel Knowing
Regissör Alex Proyas
Manus Ryne Douglas Pearson, Juliet Snowden, Stiles White
Genre Drama, Science Fiction, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Nicolas Cage, Chandler Canterbury, Rose Byrne, Lara Robinson, Nadia Townsend, Alan Hopgood, Danielle Carter, Ben Mendelsohn, Liam Hemsworth, D G Maloney, Alethea McGrath
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4921
Filmnummer 68828

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av pooptroop
Jag hade inga förväntningar som helst på den här filmen innan jag såg den. Eller jag trodde visserligen att detta skulle vara ett riktigt bottennapp. Mest för att jag inte direkt är ett stort f...   Läs mer »

Skapad 2019-11-16 av AddeColciago
År 1959 får en skolklass i uppdrag att rita hur de tror världen kommer se ut om femtio år. Papperna läggs sedan i en förseglad tidskapsel som femtio år senare ska öppnas av en ny skolklass. Bl...   Läs mer »

Kommentarer


Ranma
2019-02-09
Klart sevärd! 3+
Rai
2018-10-24
Nej, tack!!!
Grillo
2017-09-23
Rätt trevligt mysterium även om jag inte var ett jättefan av upplösninigen.
JPerlie
2017-08-17
Jag älskar ju Cage och kände arr sci fi med Cage är något jag inte får missa. Början av filmen är amazing. Den fortsätter helt ok, men som många andra filmer så spårar den på slutet. Det allra värsta var nog sista scenen. Det kunde dom skippat. Tror man fattade grejen ändå. Sen, eftersom det är en Cage film så går jag inte in med några höga förväntningar. Så jag kände ingen direkt besvikelse. Men hade kunnat tänka mig mer mystik och spänning och skippa sci fi grejen.
wasteoftime
2017-05-15
SPOILERS KAN FÖREKOMMA! Filmen har en skön känsla, i första halvan, som mer och mer ger en föraning på att slutet, kanske inte kommer att bli så bra, som man skulle önska... Viskarna ger snabbt en föraning om att det kommer att bli ett relativt "billigt" slut i filmen, vilket jag tycker att det blir. Jag tycker inte alls att det är värdigt första halvan eller så, som är bra. Också hela grejen med Johns familj blir liksom lite tramsig, ärligt talat. Lite för ostigt. Det tappar den stort på. 1,1 på SH-skalan.
siggelund
2017-04-05
Öppningen var snygg och effektfull. Men så fort Nicolas Cage kommer in i bild blir det krystad, stel och klyschig dialog. Sen tar överambition över och det blir bara pannkaka av alltihopa.
myslas
2016-12-13
Jag gillar verkligen Alex Proyas och även om jag visste att det här förmodligen inte var någon särskilt bra film så hoppades jag att lite av hans briljans skulle skina igenom. Under 3/4 av filmen så är det också bra med lagom delar mystik, spänning och även lite läskighet. Visst, Cage är inte särskilt bra och de i många fall rätt usla digitala effekterna hjälper inte direkt till men det förstör inte heller filmen. Sista halvtimmen är dock inget vidare och allt de tidigare byggt upp i filmen faller ihop. Det är lite grann som om de gick från en rätt bra Shyamalan-film till en dålig Shyamalan-film. Slutbetyget kan därmed inte bli särskilt högt.
Greystalker
2016-10-30
Svag trea, oväntat högt betyg trots Cage.
Jamesa
2016-10-29
Inte alls så dum egentligen. Gillar det okonventionella slutkapitelt. Sedan så drar ju alltid Cage ner ett betyg.
Stygga-Vargen
2016-10-04
Överraskande bra och en av de bättre filmerna Cage medverkat i på senare år. Spännande, välgjort och snygga specialeffekter. Skådespelarna kan man inte heller klaga på. Stark 4:a.
Visa äldre kommentarer »