Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Knife of Ice


Vid tretton års ålder blev Martha stum när hon bevittnade sina föräldrars död i en tågolycka. Nu, som vuxen lever Martha ett lugnt och fridfullt liv med sin familj på den spanska landsbygden. Ända tills hennes kusin Jenny kommer på besök och snart påträffas mördad. Det visar sig att en sexgalning med dragning till det ockulta börjat härja i området och dödar vackra kvinnor. En efter en slaktas Marthas nära och kära tills bara en återstår, Martha själv.


Originaltitel Il coltello di ghiaccio
Regissör Umberto Lenzi
Manus Umberto Lenzi, Luis G de Blain, Antonio Troiso
Genre Drama, Kriminalare, 70-tal
Skådespelare Carroll Baker, Sergio Ciani, Ida Galli, Eduardo Fajardo, Franco Fantasia, Silvia Monelli, George Rigaud
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 55
Filmnummer 17592

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


niebaotan
2016-01-07
Battre an vantat men fortfarande en av Lenzis trakigaste giallos. Carroll Baker ar alltid duktig och filmens soundtrack ar ok. Dessutom ar den emellanat ganska smamysig men utover detta ar det segt som sirap, oblodigt och relativt fattigt pa spanning.
schramm
2014-07-27
helt fri från våld och naket. hade inte gjort mig nått om filmen i sig hade varit bra, men det är tyvärr italienska mästerskapet i seghet som utspelar sig framför mina oskyldiga ögon. herr fint foto och fru bra stämning lyser dessutom med sin frånvaro. kanske tog de en pizza någonstans. plus för dumt slut, lite djävulskdyrkan å carroll baker (som inte passar alls i rollen, men är fin att titta på)
Bumbi78
2012-07-09
Tämligen oblodig och mesig giallo där någon "kniv av is" inte existerar alls. Men Lenzi gör ändå ett bra mysterium och de är småspännande. Inte kunde jag räkna ut tvisten heller.
ulke666
2012-02-13
Bra och ganska annorlunda av Lenzi. Gillar idén med den djävulsdyrkande hippien mycket.

2012-02-13
Riktigt snygg, påminde om gamla Hitchcock-filmer ala Vertigo. Sköna karaktärer i Lenzi-filmer (djävulsdyrkande hippies). Jag tyckte att filmen var spännande från början till slut, helt klart en av de bästa Lenzi-filmerna jag sett, kan inte förstå varför den får så ljumna betyg här. Bra musik också. Mycket synth, det hör man inte ofta i de här filmerna från den här tiden. Udda och bra hela vägen.
idd
2010-01-24
förmodligen karlns tråkigaste giallo som trots ett bra soundtrack e alldeles för tam å händelselös..
DanielMott
2008-10-12
Dussingiallo som dessutom knappt är någon giallo och är väldigt oblodig.
Kalkonhönan
2007-11-10
Giallo av medelmåttig klass som det brukar bli då Lenzi regisserar, som sagt. Inte en giallo av vanlig klass, bitvis för seg och långdragen samt är morden i min version nästintill barnvänliga.
DiamondWillie
2007-06-13
Gillade inte denna alls. Men ett par riktigt blåsta scener gjorde mig glad. Lenzi är bäst när han gör snutfilmer
Czechflash
2006-10-13
Känns inte riktigt som en giallo, skulle vilja kalla den för en semi-giallo då den saknar vissa klassiska element. Dock har den sina scener och jag gillar musiken i filmen, även om den har sina svackor. Lite för händelsefattig för min del, men ändå inte dålig.
Visa äldre kommentarer »