1.7

Klappjakten

Howard är en framgångsrik affärsman. Visst älskar han sin fru och sina barn, men begravd under en hög pappersarbete har han inte tid för någon av dem. Julen nalkas och för att kompensera sin frånvaro tänker Howard köpa actiondockan Turbo Man, den mest önskade leksaken för säsongen, till sin son. Men dockorna är på väg att ta slut i affärerna.

Originaltitel Jingle All the Way
Regissör Brian Levant
Manus Randy Kornfield
Genre Komedi, Familjefilm, Action, Äventyr, 90-tal
Skådespelare Arnold Schwarzenegger, Sinbad, Phil Hartman, Rita Wilson, Robert Conrad, Martin Mull, Jake Lloyd, James Belushi, EJ De la Pena, Laraine Newman, Justin Chapman, Harvey Korman, Richard Moll, Danny Woodburn

Björkman
2024-12-30
Helt okej julkomedi, men har aldrig varit en av mina favoriter. Den är lite för tunn och lite för överdriven på flera ställen (bomben, Belushis tomteverkstad och jetpackavslutningen inte minst). Allra mest plus för den sliskige grannen spelad av Phil Hartman, han är filmens stora behållning.
Dream
2024-12-27
Det som gör det roligt är ju att Arnold gick in 100% i det här som han brukar.
darkmist82
2023-12-08
Att se Arnold i en komedifilm är sällsynt och personligen ska han hålla sig till action, men då och då lyckas han ge oss en underhållande film där action inte är lika stort, fast den smyger sig in där ändå, vilket stämmer i denna film. Randy Kornfield satsar på en film om en pappa som i sista minuten gör allt för att skaffa en actionfigur till sin son och det blir en tuff resa. Med pampig musik och actionfyllda sekvenser får vi ett roligt äventyr med Arnold i spetsen. Filmen kanske inte tillhör en äkta julklassiker men den vågar vara lite annorlunda än vad vi är vana med, och det duger gott nog åt mig.
BjörnBandhund
2021-09-06
Sådär... Inte dålig nog för en etta men på det stora hela inget jag rekommenderar. Jag uppskattar inte hetsiga tempon, vilken denna film lider av.
Lotso
2017-12-25
I sin helhet är Jingle all the Way en äkta guilty-pleasure för mig. Både som julfilm och vanlig film. Jag är mycket väl medveten om att det inte är en bra film. Tusan budskapet är också ganska så tamt och inget vidare för barn. Karaktärerna är inte så välskrivna, och skådespelet hackigt. Men jag kan inte hjälpa det. Jag finner nöje i att se denna filmen varje år. Mycket tack vare de minnesvärda citaten vi får från Arnold Schwarzenegger. Samt situationerna filmen sätter honom i. Mitt i allt knas och uppenbara strukturering, så finner barnet inom mig en härlig underhållande julfilm.
larsen1976
2017-01-21
Känns då där.. det som lyfter filmen är Arnolds sköna karaktär och hans österikiska brytning:D
wasteoftime
2016-11-19
Alltså, snacka om en rulle som spelar ute i extremerna, för den är samtidigt både extremt bra, och extremt dålig. Det är ju genialiskt, på så många sätt, och måste varit den ultimata barnfilmen för någon född kring 90-91, tänker jag. Om man då kunde uppfatta Arnolds storhet, det kanske man inte riktigt kunde. Men konceptet, att ta denna super-action-stjärna och peta in I en barnfilm, är genialiskt. Tyvärr är inte utförandet lika bra, och jag har svårt att hålla fokus. Men snacka om "a for effort". Men på totalen blir det en etta och 0,0 på SH-skalan.
2016-10-20
Skådespelarna är väl så där. Arnold har ju aldrig varit någon bra skådis så hans halvdana prestation förvånar mig inte. Men bortsett från det så är det här faktiskt en väldigt bra, rolig och underhållande film med bra musik och jag brukar alltid se den kring jul.
ramlarin
2015-12-25
Tyckte om filmen mer när jag var liten. Hittade dock många fler referenser i den när jag såg den nu som vuxen. Den har sina stunder. Arnold kämpar på. Men han får det väl inte riktigt att räcka till hela vägen ut. Fint dock att se Phil "Troy McClure" Hartman i en kul roll här. Detta blev ju en av hans sista roller innan hans tragiska död två år senare.
spielmitmir
2015-03-10
Äh vaddå, Filmtipset. Så dålig är den väl inte? Charmig tycker jag. Okej, drypande amerikansk snuttepluttighet men den är ju kul. Grannen är fantastisk! ^^