Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

King Richard


En film om tennisstjärnorna Venus och Serena Williams och hur dom blir tränade av sin far Richard Williams.


Originaltitel King Richard
Regissör Reinaldo Marcus Green
Manus Zach Baylin
Genre Drama, Biografi, 2020-talet
Skådespelare Will Smith, Aunjanue Ellis, Jon Bernthal, Demi Singleton, Saniyya Sidney, Tony Goldwyn, Mikayla Lashae Bartholomew, Daniele Lawson, Layla Crawford, Erika Ringor, Kevin Dunn
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 198
Filmnummer 141384

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


pelikan
2022-10-24
2022-10-22: flygfilm. Kanske 4:an är generös, men jag drogs med i filmen, och var underhållen i över två timmar. Det är väl ändå värt en fyra?
mammene
2022-04-02
Måste man vara intresserad av sport för att gilla det här? Nej det tycker jag inte, det här är så mycket mer än själva sporten. En familj, främst en far som vill hålla sina barn borta från gatan, kanske för att han själv inte fick möjligheter, kan vara tveksam till det att pracka på sina barn sina egna drömmar. Det sägs att systrarna själva varit medproducenter och styrt, att de älskar sin far går inte att dölja och att sammanhållningen mellan syskonen var stark. Fadern som spelas av en lite annorlunda Will Smith är en målmedveten och irriterande person, inte så lätt att tycka om, mycket komplicerad med så många sidor, ena stunden hård för att i andra sammanhang vara empatisk. Hela historien är mycket mångsidig och underhållande, bra att man också får en inblick i tennisvärldens kanske inte alltid så vackra sidor. Eftersom det bygger på verklighet så kan man inte klaga på slutet, men jag skulle gärna vilja veta mer om systrarna och familjen, fråga dem, var det värt det? Stark trea.
Olof_Gronlund
2022-03-27
Man ska ju sätta betyg efter vad man själv tyckte och inte försöka vara så objektiv. Jag gillar ju hela storyn, som dessutom är baserad på riktiga händelser. Hur två barn från Compton tar sig in i och dominerar i en stor vit sport. Hade det inte skett på riktigt hade det varit en sjukt bra filmidé i sig. Filmen är otroligt välspelad och man har inte uteslutit mycket är känslan. Jag hade inte haft något emot om filmen var två, tre timmar längre. Tror man ska ha ett idrottsintresse för att uppskatta den till fullo. Men jag drogs med, kände hur mina känslor gick från glad till sorgen under filmen, den påverkade mig på något sätt, och det är grunden för att jag ska ge höga betyg.
Ful_fisk
2022-03-19
På det stora hela en välgjord och välspelad historia. Det enda kruxet är att den komplexitet kring farsans tveksamma uppfostran försvinner på slutet. I och med att tjejerna faktiskt blev världens mest kända tennisspelare eller något (jag har aldrig hört talas om dem, men jag vet heller ingenting om tennis) så är det förstås svårt att avsluta historien på annat vis än i triumf. Men jag tyckte familjedynamiken var närmast sektisk, och tjejerna uttryckte egentligen aldrig några behov utanför vad deras farsa indoktrinerat dem med från födseln. Jag hade nog velat se en film som hade mer blandade känslor kring en sådan uppfostran, men när det är verklighetsbaserat och dessutom producerat av tennis-tjejerna själva, så förstår jag att det blir svårt. Men det är nog berättelsen jag hade velat se. Det blir ändå en trea, men den hänger rätt löst.
djonipony
2022-03-13
Stark trea. Bäst hittills av 2021-rullarna, vilket iofs säger en del om hur svagt ytterligare ett filmår varit.
Vertov
2022-02-10
Makalös historia och Jon Bernthal gör en strålande rollprestation. Will Smith fortsätter däremot att vara sig själv vilket tar ner helhetsintrycket för mig.
Spook
2022-01-22
helt ok. gillar bernthal mer och mer, han är fan med i allt :)
PeterTheW
2021-12-19
Riktigt bra. Oscar för Smith?