Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

King Arthur


Historiker har under århundranden hävdat att Kung Arthur bara är en myt, men legenden baseras på en verklig hjälte. Arthur är en motsträvig ledare som helst av allt vill lämna England och återvända till sitt hem i det lugna och stabila Rom. Nu när Romarriket inte längre har sitt grepp om England behöver landet en ny ledare för att fylla tomrummet. England behöver en kung - någon som inte bara kan försvara landet mot invaderande saxare, utan även leda ön in i den nya tidseran. Med rådgivning från Merlin, en före detta fiende, och den vackra och modiga Guinevere vid sin sida måste Arthur finna styrkan att ändra historiens gång. Men innan han kan återvända till Rom återstår ett sista uppdrag för honom och hans riddare - Lancelot, Galahad, Bors, Tristan och Gawain.


Originaltitel King Arthur
Regissör Antoine Fuqua
Manus David Franzoni
Genre Drama, Action, Äventyr, Krig, 2000-tal
Skådespelare Clive Owen, Stephen Dillane, Keira Knightley, Ioan Gruffudd, Stellan Skarsgård, Ray Winstone, Hugh Dancy, Ray Stevenson, Til Schweiger, Charlie Creed-Miles, Mads Mikkelsen, Joel Edgerton, Sean Gilder, Ivano Marescotti, Pat Kinevane, Ken Stott
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11870
Filmnummer 19932

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av Pedro
Ibland funderar jag över hur många gånger man kan upprepa en sak innan omgivningen tröttnar. Hur många gånger kan man visa den konventionella kampen mellan en hjälte och hans elake motståndare...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av Lidl
Ännu en film i Sagan om Ringens fotspår med budskapet: Vi vill tjäna pengar!! Suck. Först får vi se en förklarande text om vem Arthur var, och upplyses om att nya arkeologiska fynd nu hittats s...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av Cicero_
Och det började ju så bra. För visst känns det som en riktigt trevlig äventyrsfilm i början, med nobla riddare, snygga svärdsstrider och högtflygande dialog om ära och heder. Jag älskar sån...   Läs mer »

Skapad 2019-12-03 av MfAP
Här har vi en rätt rolig knorr på Arthurlegenden; såhär har vi inte sett den förut. Och visst är det skönt att de inte gör någon stor grej av att bordet är runt eller att svärdet sitter i ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av
Bullrige actionproducenten Jerry Bruckheimer fortsätter sitt högljudda strövtåg genom hjälteland i och med King Arthur, en bombastisk slagfältsorgie till film med lite kärlek, rätt mycket blod...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Foxman
Jerry Bruckheimer som producerade filmen ''Pirates Of The Carribean'' kommer nu med en ny film ''King Arthur''. Denna filmen liknar inte alls ''Pirates of the carribean'', det fattas betydligt mer hum...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av EvilNed
Nu när Hollywood gillar att spotta ut Episka storfilmer så kan vi ju hoppas på att få in några snygga och bra äventyr som de gamla finfina rullarna med Charlton Heston och Elizabeth Taylor. Elle...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2019-03-09
Fräck Arthur saga med bra skådisar. Owen & Scars. Dessa filmer briljerar verkligen med sina mäktiga strids-scener. t,e,x min favo här. Korsandet av is-floden. Sen om legenden är sann eller inte kan man ju diskutera till dö- dagar/ Hejade ibland på Vikinga hären då dom är coolaste genom krigs-historien.
Rai
2018-12-19
Tröttsam dålig... Är så jäkla seg...
Nintendo64
2017-07-02
En ok bagatell
jonassjohnson
2016-02-21
I ert vetlösa hat.
Valarn
2015-12-03
Nära ettan. Är lite svag för Skarsgårds karaktär när jag ligger febrig i min säng. Samtidigt, ja, den är riktigt dålig. Stundtals snygg men riktigt tråkig. Manus 1/10.
cruze
2015-04-02
Gillar den här sortens filmer men denna kändes rätt så usel vad det gäller det mesta, okarismatiskt dåligt skådespeleri. Svag tvåa.
Andreas_
2015-01-24
oj vilket tidsslöseri detta var...såg den när den kom och hade för mig så här 10 år senare att det var sevärd men ack så dåligt detta är på så många olika sätt...och jag kan inte ens förstå hur regissören Antoine Fuqua kan blanda sina filmer så grovt som han gör...inte med tanke på innehållet utan mer blanda med att göra ett mästerverk som Training Day och sen släppa skit som King Arthur eller Olympus has fallen t.ex...helt oförstående att en sådan ojämn regissör fortfarande har en karriär i Hollywood...nu ska det väl även tilläggas att jag båda gångerna sett den urvattnade barnversionen av King Arthur och inte den vuxna brutala och blodiga versionen, vilken garanterat är mycket bättre, fast samtidigt så är Keria Knightley även med i den versionen och alla dåliga brister och detaljmissar i manuset är ju även dom kvar, så lite mer blod hade nog inte kunnat rädda denna sörja ändå. Det är även en skam att se bra skådisar som Joel Edgerton, Ray Stevenson och Ray Winstone få så lite att jobba med här och tillför inget till filmen. Clive Owen är vanligtvis riktigt bra men som Kung Arthur är han väldigt tam och lam, så dom enda två behållningarna i filmen är våra nordiska skådespelare Mads Mikkelsen är riktigt bra som en av Arthurs riddare och Stellan Skarsgård som en påhittad "skurk viking" men tyvärr kan dom inte rädda eller höja betyget som endast blir en riktigt svag 1:a...så mitt tips blir undvik och bespara er lite dyrbar tid att nyttja till något annat roligt.
Krille80
2014-10-26
Stellan Skarsgård är en svensk skådis som vi i Sverige ska vara stolta över. Här verkar han ha kul som saxxare. Keira knightly är med här vilket alltid är trevligt. I övrigt är det en typisk Jerry Bruckheimer-produktion där det visuella vinner framgång. När man är på humör är denna film bra.
xkattenx
2014-04-01
Lite som en lång, töntig, TV-film.
RichardEk
2013-07-26
Den förlängda versionen: Typiskt Bruckheimeractionspektakel, men utifrån en oortodox historietolkning för att vara Hollywood. Detta är en mycket mer jordnära tolkning av Arthurlegenden, långt från Boormans "Excalibur", med så pass mycket våld att filmen inte blir långtråkig, och med övertygande skådespelare (Clive Owen, Ioan Gruffudd, Mads Mikkelsen). Visst, enstaka avarter grumlar, som Keira Knightley i sport-bh.
Visa äldre kommentarer »