Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö
Fjortonårige Erik och skolkamraten Edmund tillbringar sommarlovet på familjens sommarställe Genesaret. Där finns också den änglalika Kim Novak som egentligen heter Ewa och är vikarie på pojkarnas skola. Men den förväntade höjdarsommaren utmynnar i något fruktansvärt.

Originaltitel | Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö |
Alternativ titel | Kim Novak Never Swam in Genesaret's Lake |
Regissör | Martin Asphaug |
Manus | Martin Asphaug |
Genre | Drama, Kriminalare, Mysterium, 2000-tal |
Skådespelare | Helena af Sandeberg, Anton Lundqvist, Jonas Karlsson, Jesper Adefelt, Johan H:son Kjellgren, Anders Ahlbom, Leif Andrée, Måns Nathanaelson, Donald Högberg, Chatarina Larsson, Cecilia Nilsson, Anders Berg, Emil Johnsen, Josefin Strandberg |
Rätt risig, men har väl sina stunder.
En bra film av Martin Asphaug. Flera unga duktiga skådespelare och och bra regi. Jag ger en stark trea.
Nej jag tyckte tempot var för långsamt. Fast en svag tvåa är den ändå värd.
En tidsskildring och barndomsskildring som känns väldigt genuin. Trots mörka undertoner är det en väldigt trivsam film som man lätt kan relatera till även om man som jag inte var född när den utspelas. Snyggt filmat, och även goda skådespelarinsatser. Möjligen hade filmen varit ännu bättre om det hade hänt mindre, det förfärliga som berättarrösten förvarnar oss om redan från början är dess minst intressanta del
Filmen lyckas fånga upp bokens stämning bra men har svårigheter att överföra historien från bok till film.
Tidsbilden, stämningen och det faktum att Helena är en snygging räddar den här. Har ej läst förlagan och kan ej jämföra, men de stolpiga replikerna sänker den i grunden bra storyn några snäpp.
Besviken på filmen Kontra Boken!
Filmen funkar inte alls för mig och största orsaken är skådespelarna som inte finns i min lista över bra skådisar, ja det skulle i så fall vara Jonas Karlsson.
Jag tycker filmen är klart sevärd. Jag ger den en mycket stark trea i betyg.
Det här är en skön berättelse omvandlad till film på ett härligt sätt. Miljön är landsbygd tidigt 60-tal. Bildberättandet är mycket bra men dialogen kunde ofta vara mer naturlig och mustigare. Det här med dialogen sänker betyget på den insats som killarna som spelar Erik och Edmund gör (synd). Jonas Karlsson som Henry är däremot en fullträff.