Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Killing Zoe


Amerikanen Zed, expert på att öppna kassaskåp, kommer till Paris för att vara med om ett bankrån som hans vän planerat.


Originaltitel Killing Zoe
Regissör Roger Avary
Manus Roger Avary
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Eric Stoltz, Julie Delpy, Jean-Hugues Anglade, Gary Kemp, Salvator Xuereb, Bruce Ramsay, Tai Thai, Kario Salem, Cecilia Peck, Djimon Hounsou (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1429
Filmnummer 605

Recensioner

Skapad 2019-12-10 av poesia
Roger Avarys Killing Zoe inleds med att en amerikan, spelad av Eric Stoltz, kommer till Paris. För \"affärer\", som han säger till taxichauffören som snällt ger den så kallade affärsmannen numr...   Läs mer »

Kommentarer


Bumbi78
2020-12-20
Halvfranskt och våldsamt, och jag minns att den hade vissa bekymmer med censuren här när det begav sig. Extremt mycket 90-tal, popkonst och droger i en våldsam och ibland smaklös kombo. Gillar den, men idag beror det nog mer på hur den funkar som tidsdokument.
dudson
2019-08-10
Satans rå & köttig film med 0 död minut. Stoltz och den ubeer vidriga skurken gjorde verkligen denna till en upplevelse!#)
Stygga-Vargen
2016-10-22
Riktig kalkonfilm!

2015-01-22
Filmen har en påtaglig känsla av hopplöshet och visar tydligt att brott inte lönar sig, det är bra.

2015-01-14
Tarantino men ändå inte, klart bättre än De Hänsynslösa tycker jag.
LacombeLucien
2014-05-10
Sjukt underhållande och rå film. Amerikanen som är spydig och får smaka bly.
AddeColciago
2013-08-01
Nog för att Avary verkar vara en intressant (och märklig) typ, men efter att ha sett hans kultförklarade debut framstår det som tydligt varför han är där han är i dag. Medioker. Dock var den inledande kärlekssekvensen med Delpy desto bättre.
Lunatisk
2013-07-29
Ohhh vilken film, perfekt tempo filmen igenom och Julie D blir bara bättre för varje film jag ser med henne. S M A S H I N G
Johan_G
2013-07-07
Urgrym film, Kör i samma stil som dem flesta bankrånar filmer, men istället för att fega med gisslan går dem hard-core och kör med raka kort. Sedvanliga närbilder ''ala Tarantino'' på karaktärerna. Skön story, sköna Karaktärer. När jag såg Jean-Hugues Anglade karaktär tänkte jag en hel del på Joacim cans ''Hammerfalls sångare'' dem hade sköna likheter i utsendet =D Men Både Jean-Hugues Anglade och Eric Stoltz karaktärer är coola, välgjorda. Dem håller filmen i bra balans på blod, action och våld, trodde den skulle spåra ut mot slutet, men allt var höll sig inom ramarna. Dock trodde jag filmen skulle vara något helt annat än det var, och det blev faktiskt bättre än vad jag hade hoppas på. Dundernöjd med rullen som väckte ett intresse att kolla på mer filmer med Eric Stoltz och speciellt med Jean-Hugues Anglade.
Jocke_eriksson
2013-03-14
Psykopaten Eric är den bästa skurken jag sett på film på ett bra tag. Underhållande och smått sjuk film. EN klar 3a
Visa äldre kommentarer »