Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Kill Bill - Vol. 1


En kvinna tillhörde en grupp yrkesmördare, tills de en dag vänder sig emot henne. Fem år senare vaknar hon upp ur en koma som hennes forna chef Bill har försatt henne i. Det är början på hennes sökande efter en blodig hämnd.


Originaltitel Kill Bill: Vol. 1
Alternativ titel Kill Bill: Volume 1, Kill Bill - Volume 1
Regissör Quentin Tarantino
Manus Quentin Tarantino
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Michael Madsen, Uma Thurman, Daryl Hannah, Lucy Liu, David Carradine, Vivica A Fox, Michael Parks, Sonny Chiba, Chiaki Kuriyama, Julie Dreyfus, Gordon Liu Chia-hui, Michael Bowen, Jun Kunimura, Kenji Ohba, Yuki Kazamatsuri, James Parks
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 35338
Filmnummer 15968

Recensioner

Skapad 2019-12-15 av Gil-galad
När man först fick höra att Kill Bill skulle komma och att det var Quentin Tarantinos fjärde film som blev man genast i extas. Förväntningarna sänktes dock av kritikernas röster som de flesta ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av Hybris
Jag är ingen Tarantinofantast. Visst, Pulp Fiction är bra och jag gillar den svarta humorn i hans filmer, men som sagt, han är i mitt tycke ganska överskattad. Så jag hade inga speciella förvän...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av Stygga-Vargen
Jag gick i nian när den första volymen av Kill Bill gick upp på biograferna och den ville jag naturligtvis se, men då jag i princip aldrig går på bio - inte ens på den tiden - så väntade jag ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Vroomfondel
En kvinna (spelad av Uma Thurman) vaknar efter 4 år i koma upp på ett sjukhus någonstans i USA. Efter en (ovanligt kort) tillfriskningsperiod ger hon sig ut för att hämnas på dem som försatte h...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av precineadd
Egentligen borde Kill Bill vara en film att ha för höga förväntningar över, kanske till och med tvivla på. Alldeles säkert är det att den rimligtvis borde vara den film som ska avgöra om Quen...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av BobbyPeru
Quentin Tarantino var en av de hetaste regissörerna i Hollywood med debutverket \"Reservoir Dogs\" eller \"De Hänsynslösa\" som den fick heta i Sverige. Året var 1992. Han hyllades som den nya sto...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av connya
Black Mamba är ute efter hämnd. Hennes bröllop blir ett blodbad då en grupp av lönnmördare hon tidigare tillhört anländer till det stundande högtidliga tillfället och dödar alla gäster...   Läs mer »

Kommentarer


dudson
2022-09-11
Detta lär ju vara Tarantinos vålds-epos Numero 1 alla gånger! Fan det sparas då verkligen inte på våldet & slafsandet. Inte en död sekund från första bild-ruta..( Sen en grymt smart uppbyggnad av hela filmen). Givet åxå såklart Uma-Thurman är guld i sin roll som het hämnare med svärdet vasst och redo att användas!3+
Rai
2019-07-23
Har väldigt fina minen då jag "såg" den här filmen och då är det inte filmen jag talar om. Hur som helst filmen är riktigt bra och jag älskade musiken..
labi
2018-12-29
Mästerlig i all sin fånighet. Gillar inte alls den här typen av film egentligen, men mäster Tarantino vet vad han gör.
Strongbow
2018-12-06
Precis sett om den och måste höja mitt betyg. Filmen har verkligen åldrats med värdighet. Uma Thurman gör sin livs roll och det är oerhört snyggt och välgjort allting . Tror jag hade svårt för allt ultravåld men tycker nu att det är så snyggt paketerat att den nästan förtjänar en femma. Betyg 4.5
#54
2018-07-04
Frågan är om jag inte uppskattar den här mer nu än för femton år sedan.
Trangor
2018-05-10
Såg om den och höjde från tvåa till femma. Man måste vara på rätt humör för att stå ut med och uppskatta den här filmen. När man förstår att det är meningen att fysiken ska vara överdriven, när man ser att filmen bryter fjärde väggen, då står man inför filmkonst.
Fargo
2017-12-19
Sett om igen. Förtjänar faktiskt en femma ist för min tidigare fyra.

2017-10-14
Denne er vanskelig å gi en karakter. Som alle Tarantinos (mesteren) sine filmer så har den lysende skuespillere, totalt meningsløse dialoger som er helt underbare, vakre miljøer og helt fantastisk musikk. Men i denne blir det nesten litt for mye urealistiske innslag. Ellers liker jeg storyen og Tv-spill opplegget. Ligger mellom fem og fire.
FabianBom
2017-10-10
Denna bjuder på en intressant början och mix av kult och bra action.
Stygga-Vargen
2017-07-31
Bland det absolut bästa Tarantino gjort!
Visa äldre kommentarer »