Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Katarina den stora


Vi får följa Katarina från det hon är en ung flicka till det hon är Rysslands legendariska Tsarinna: Katarina den stora.


Originaltitel Katharina die Große
Alternativ titel Catherine the Great
Regissör Marvin J Chomsky, John Goldsmith
Manus John Goldsmith, Frank Tudisco
Genre Drama, Romantik, 90-tal
Skådespelare Catherine Zeta-Jones, Paul McGann, Ian Richardson, Brian Blessed, John Rhys-Davies, Mel Ferrer, Omar Sharif, Veronica Ferres, Stephen McGann, Karl Johnson, Craig McLachlan, Hannes Jaenicke, Agnès Soral, Mark McGann, Jeanne Moreau
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 31
Filmnummer 27680

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Merwinna
2016-04-12
Går att se EN gång, men ingen minnesvärd storfilm. Det är egentligen bara den första scenen, kröningsscenen, som är så där magnifik som man förväntar sig i en kostymfilm. Det är även den enda scenen där jag kände att det skulle föreställa Ryssland. Därefter känns det vardagligt, och de historiska personerna känns vanliga och ganska ointressanta. Scener som hade kunnat bli starka dramaturgiska ögonblick slarvas bort. Inte heller fungerar den som lärfilm, p.g.a. att det är för fragmentariskt. Stora luckor i Katarinas liv som inte förklaras. Om man inte redan känner hennes liv och tid, så lär man sig inte mycket av detta.
Keguri
2013-01-06
Tyvärr med alldeles för många luckor i historien, hoppig som sjutton. Men mysigt kostymdrama!
tamousha
2012-08-13
Catherine Zeta Jones är vacker som vanligt men hennes porträttering av Katarina den stora är bara rent slampig och billig.Omar Sharif,Brian Blessed och John Rys-Davies skapar solida och intressanta karaktärer med ett visst djup även i en platt trist film som denna.Var tvungen att tvinga mig själv att se färdigt.Om ni är intresserade av Katarina den stora-se Young Catherine från 1991 istället.
Gigi1943
2012-04-11
Problemet med denna typ av filmer är att det mest är en massa gubbar som pratar och sticker sina fiender i magen med svärd, och alla ser likadana ut (pga kläderna) så det enda man kan skilja dem åt är om de har ett lyte. Och inte tycker jag att huvudrollen var speciellt rätt castad (sorry Zeta-Jones). Fruktansvärt svag 3a (nästan en 2a men jag är snäll idag).
HerrArne
2007-08-02
Oväntat livfull.
MaraJade
2006-06-11
En riktigt sevärd filmversion av Katarina den storas liv. Jag kan inte precis säga att Catherine Zeta-Jones som Katarina känns som ett helt rätt val men många andra bra skådespelare i filmen uppväger hennes närvaro.