billiga elavtal
billiga elavtal

Karriär

En dag kommer ett teatersällskap till Järnviken. På stadens stålverk träffar den unga skådespelerskan Monika den unge Erik. Kärleken mellan dem är från första stund klar men försvåras av att båda har karriärer.

Originaltitel Karriär
Regissör Schamyl Bauman
Manus Frank Winterstein, Börje Larsson
Genre Drama, 30-tal
Skådespelare Signe Hasso, Sture Lagerwall, Tollie Zellman, Carl Barcklind, Ruth Stevens, Olof Widgren, Olof Sandborg, Wiola Brunius, Mona Mårtenson, Ludde Gentzel, Ragnar Widestedt, Gösta Cederlund, Sigge Fürst, Douglas Håge, Åke Engfeldt

mammene
2013-06-02
Som fantast av Sture Lagerwall så vill jag gärna se de filmer han agerar i, tyvärr så var den här rollen inte så rolig, han passar bäst när han får vassare roller. Själva historien var dessutom ganska enfaldig. Men en viss behållning har alltid gamla svenska filmer så tvåan håller.
Gigi1943
2013-05-29
Gillar ju gamla svenska rullar, men inte var den här bättre än alla andra liknande, nästan lite sämre så det blitr bara en tvåa. Hasso är ju bildskön och Zellman supercool, men gubbsen är tråkiga.
origC-J
2013-05-28
Håller med om att den är bättre i början. Ganska typisk svensk 30-talsfilm, där romantik och diverse förvecklingar utgör större delen av filmen. Men Hasso och Zellman är bra. Bästa scenen: när de unga tu sitter på en vacker sommaräng medan stålverket spyr ut föroreningar i bakgrunden...
Vitus
2012-05-11
Nanne var ju en riktig bitch!
MtotheN
2010-10-21
Klarar sig från bottenbetyget på grund av att den är relativt välspelad jämfört med de flesta andra svenska 30-talsfilmerna, men den var extremt tråkig.
TobiasRydén
2010-09-12
Bättre i början än i slutet. Bra skådespeleri överlag, men filmen blir lite väl melodramatisk och fånig ibland.
Halvapriset
2007-12-03
Alltså herregud va hon ser ut som britney på bilden hahahahahah
laviete
2007-10-23
Hasso otroligt bra i huvudrollen!
sofieL
2007-09-21
En film jag rekomenderar.
seriost
2006-05-19
Intressant grundhistoria, men alltför stor börda ligger på Signe Hasso och jag är rädd för att hon inte är någon riktig tungviktare.