1.9
1.9
Karate Kid III - Man mot man
Daniel måste utkämpa sin svåraste kamp ensam. Han återvänder från Okinawa för att leva ett lugnt och stilla liv. Men Daniel blir utsatt för utpressning. Dessutom tvingas han bryta med sin lärare, Miyagi.

Originaltitel | The Karate Kid Part III |
Alternativ titel | Karate Kid 3 |
Regissör | John G Avildsen |
Manus | Robert Mark Kamen |
Genre | Drama, Familjefilm, Action, 80-tal |
Skådespelare | Ralph Macchio, Robyn Lively, Pat Morita, Thomas Ian Griffith, Martin Kove, Sean Kanan, Jonathan Avildsen, William Christopher Ford, Randee Heller, Pat E Johnson, Frances Bay, Jan Tríska |
Manuset är skevt. Vad händer t.ex med karaktären som byggs upp som någon form av vän/kärleksintresse? Försvinner bara ut i tomma intet från en scen till nästa. Thomas Ian Griffith är behållningen av den här filmen, och han är ett bra exempel på hur ett kvalitativt överspelande kan leda till en sagokänsla. Tyvärr så är huvudrollen Maccio en ganska bedrövlig skådespelare som i denna film får alldeles för mycket uppmärksamhet av kameran och som till skillnad ifrån Griffith är ett bra exempel på hur icke kvalitativt överspelande kan sänka en hel film. 2a.
Härlig film då favon Thomas Ian Griffith är med i leken. Karln briljerar med sitt självgoda sadistiska flin.") Många guld scener... Sen att Mike Barnes=The Bad Boy Of Karate oxå får puckla på The Karate Fjant Danielsaan#) Men tyvär som vanligt är träbocken Ralph Macchio bedrövligt off/trist/ Synd att den tönten fick denna kult rollen! En ostig film man besöker då & då...
Scenerna mellan Macchio och Morita håller fortfarande klass medan storyn blir mer forcerad och skurkarna är mer överdrivna än någonsin. Visst kunde man köpa mobbarna i ettan, de var ju faktiskt tonåringar, men här är det ju för fan fullvuxna människor! Hästsvanskillen lockade förvisso till en hel del skratt, men överlag är detta knappast något jag känner att jag kan ge godkänt betyg. Ändå ingen direkt usel film, utan ändå något som går att glo på en tisdagskväll.
Sämst av de tre, men helt OK ändå.
Sämre än de två första men ändå väldigt bra.
Klart sämre än andra filmen, med extremt långsökt handling, men fortfarande ganska lättsmält.
Trodde att det skulle vara värsta skiten, mina förväntningar var nere i dyn efter den kassa tvåan. Men denna hjärtvärmande film blir jag ännu gladare av än den första filmen, som jag nu sett två gånger. Jag blir lika lycklig av den här filmen som av No Retreat No Surrender faktiskt. Och vilken grym, avslutande ostdänga! :) Kobra Kai och deras unkna mobbar-mentalitet kan dra åt helvete. Här segrar de goda! ;) Många grymma scener.
"If you get, you give"
En riktig skitfilm.
Uttjata och utslitet till leda och ännu en gång har Hollywood lyckas ta en film och göra för många uppföljare att den förstör den syn man har på originalet. Trean är skräp med uselt skådespeleri och man vill bara smälla till producenterna och manusförfattarna i huvudet.