3.9

Kaos är granne med Gud

Modern, Helen, kommer hem på permission från sjukhuset. Tillsammans med henne kommer även de två sönerna, Frank och Ricky. Ricky är också endast hemma på permission fast från sinnessjukhuset efter att han har försökt ta livet av sig. Mötet mellan familjemedlemmarna fylls av ångest, aggression, kärlek och hat.

Originaltitel Kaos är granne med Gud
Regissör Björn Melander
Manus Lars Norén
Genre Drama, 80-tal
Skådespelare Lars-Erik Berenett, Percy Brandt, Lena Brogren, Reine Brynolfsson, Dan Sjögren
Filmnummer 20935

TobiasRydén
2013-05-10
Inte lika bra som Natten är dagens mor, men ändå stark. Och skådespelarna briljerar, i synnerhet Percy Brandt. Att ha Tennessee Waltz med Alma Cogan som låtval till förtexterna efter "prologen" är genialt.
fr4llan
2013-04-12
Mycket bra. Dock år natten är dagens mor lite vassare tycker jag rent spontant nu men och andra sidan känner jag att jag vill se om båda två med en gång för att reda ut alla intryck. I vilket fall så är (var) Lena Brogren en fullkomligt lysande aktör. Alla scener där hon är själv med en av karaktärerna är fruktansvärt bra. Hon ger så mycket till de andra skådespelarna så det lyfter deras spel också.
Ihsahn
2013-01-14
Välspelat, men ack så ointressant.
Mikka
2012-05-08
Starkt drama som engagerar. Ingenting man ser för nöjes skull, dock. 3+
våldsamt_våld
2009-09-03
fan till och med bättre än natten är dagens mor
PtL
2007-09-09
Har spelat lite av Ricky, måste se det här!
Johan2006
2007-08-02
Det här är så jävla bra!!! Kan man annat än älska den psykotiske Ricky? Och det är så underbart med personernas beskrivningar av varandra som får en att tänka till. För det mesta tycker jag att de har fel. Att det är möjligt att tycka så är tack vare att karaktärerna rymmer så mycket komplexitet. Très bien Norén och Melander! Och alla 4 skådespelarna!
HerrArne
2007-07-04
En Norén-pjäs att älska. Mycket intensiv upplevelse.

2007-05-19
Deppig utav att se den här!? själv gjorde den mig på glatt humör!! "MEN VAD E DU RÄDD FÖR RICKY??VAD E DU RÄDD FÖR??? paus"Eh..host...Jag är rädd för att.........Jag är rädd för att döda!
carbrain
2005-07-21
jag kan inte för mitt liv komma på ett lämpligare vis att tillbringa 172 minuter med en småregnig feberonsdag. det blir inte bättre än såhär nu.