billiga elavtal
billiga elavtal

3.4

Kampen om tungvattnet

Norsk miniserie i sex avsnitt som handlar om tyskarnas försök att framställa en atombomb under det andra världskriget, och de allierades sabotageförsök för att stoppa leveranserna av tungt vatten från Norsk Hydros kraftstation Vemork, vid Rjukan i Telemark. Ej att förväxla med filmen från 1948.

Originaltitel Kampen om tungtvannet
Alternativ titel The Heavy Water War: Stopping Hitler's Atomic Bomb
Regissör Per-Olav Sørensen
Manus Petter Rosenlund
Genre Drama, Krig, Mini-serie, 2010-tal
Skådespelare Espen Klouman-Høiner, Anna Friel, Christoph Bach, Peri Baumeister, Dennis Storhøi, Maibritt Saerens, Frank Kjosås, Eirik Evjen, Pip Torrens, Ole Christoffer Ertvaag, Torstein Bjørklund, Andreas Döhler, Marc Benjamin Puch, Søren Pilmark, Christian Rubeck

Dutch
2016-07-05
Norge har gett världen Northug och tungt vatten.
Bompa
2016-03-10
Medioker serie. Långa transportavsnitt. Ointressanta personporträtt. De personer som framstår som mest levande är ju direktör Henriksen och Major Decker vilket jag inte tror är tanken med serien. De känns som om manusförfattarna försökt göra en Game of thrones pastisch där man får följa handlingen från alla möjliga vinklar. Man når dock inte fram på långa vägar. De gamla filmerna (från 40 och 60-talet) är mycket bättre.
Grillo
2016-02-21
Mitt intresse hölls uppe hela vägen. En trevlig berättelse som har med moraliska betänkligheter på båda sidor och lagom ickesvartvit. Finns säkert en massa historiska fel men det struntar jag i. Mycket bra.
Snah
2015-11-11
Börjar bra, men tappar efter ett par avsnitt, då fånigheter som kärlekshistorien och skidande av mästerklass av tyskar i regelrätta uniformer tillförs.
Hypostas
2015-07-14
Det här är en utmärkt produktion och de internationella rollerna, med Heisenberg i spetsen, är mycket välspelade, men det som drar ner betyget till en svag trea är att de norska skådisarna som vanligt tyvärr inte riktigt håller måttet i tunga roller.