Shogun Warrior
1700-talets Japan är indelat i två styrkor. En i väst och en i öst. Den östra har nyligen vunnit ett slag, men ser nu ut att ha dåliga utsikter, då den västra arméstyrkan har bättre vapen. Östra klanens ledare sänder nu en trogen samuraj och sin son till Spanien för att få fatt på femtusen musköter.

Originaltitel | Kabuto |
Alternativ titel | Shogun Mayeda, Journey of Honor |
Regissör | Gordon Hessler |
Manus | Nelson Gidding |
Genre | Action, Drama, Äventyr, 90-tal |
Skådespelare | Shô Kosugi, David Essex, Christopher Lee, John Rhys-Davies, Toshiro Mifune, Kane Kosugi, Norman Lloyd, Ronald Pickup, Polly Walker, Dylan Kussman, Miwa Takada, Nijiko Kiyokawa |
Störigt skräp, varken historia, underhållning eller bra gjort.
Stark tvåa. En äventyrsfilm som såklart struntar helt i någon form av historisk korrekthet, något som jag inte direkt förväntade mig heller men det gör att filmen lider litegrann då den inte direkt vet om den ska fokusera på japansk samurajkultur i väst eller bara bli en dråplig äventyrskomedi. Den blir såklart det senare men utan något direkt imponerande resultat. Kul att se Mifune i en snabb biroll som shogunen däremot!
Det finns lite för många fånigheter i filmen för att jag verkligen ska kunna njuta av anrättningen...
underhållande äventyrsfilm med far och son kosugi
kan inte med att sätta lägre än 3 på mifune,lee och davis
grym rollista men tyvärr...Sho Kosugi är varningstecknet (NInja!)