Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Jurtjyrkogården


När Louis och hans familj bosätter sig vid en oansenlig djurkyrkogård förvandlas deras liv till en fasansfull mardröm.

Baserad på romanen Pet Sematary av Stephen King från år 1983.


Originaltitel Pet Sematary
Alternativ titel Djurkyrkogården
Regissör Mary Lambert
Manus Stephen King
Genre Thriller, Skräck, 80-tal
Skådespelare Dale Midkiff, Fred Gwynne, Denise Crosby, Brad Greenquist, Miko Hughes, Blaze Berdahl, Michael Lombard, Susan Blommaert, Mara Clark, Kavi Raz, Mary Louise Wilson, Andrew Hubatsek
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 8984
Filmnummer 2177

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


vonadel
2020-07-14
Oj, måste varit på riktigt bra humör när jag betygsatte denna (skriver in här med fördröjning), då jag faktiskt gav den en åtta. Alltså, jag gillar ju den. Ganska mycket bättre än remaken. Mycket skönare stämning. Och välgjord för sin tid. Men, såhär i efterhand så kanske det är lite att ta i ändå med en åtta. Eller inte.. 8/10.
Robkiller
2019-06-29
Stämningen är bra och lite småkuslig emellanåt, men tar för lång tid på sig att komma igång...
myslas
2019-04-08
Jag läste om boken för ett litet tag sedan och blev förvånad över hur intensiv och skrämmande den faktiskt var. Det var inte riktigt så jag mindes det och det beror väl till viss del på att jag sett den här filmen ett par gånger efter att jag läste boken första gången. För även om manuset är skrivet av King själv och till största delen följer boken så blir det ganska mycket detaljer man missar som förklarar valen som Dr. Creed och Jud gör. Efter en första halva som går alldeles för fort så lyfter filmen ändå en hel del under andra halvan.
karlmats
2019-04-02
Tror jag missade den här som kid men storyn känns ju väldigt mycket igen från populärkulturen och kanske framför allt South Park-avsnittet där Butters spärras in nere i källaren. Miljöerna känns härligt 80-talsaktiga och den gamgubben med sin bonndialekt är ju lite av en kultfigur som dessutom fattat galoppen. Generellt är väl skådespeleriet lite sisådär och det är mycket ologiskt som händer så den potentiella kultfaktorn till trots så kan jag inte låta den här komma undan med mer än en stark 2a. Att ingen satte upp nån form av vägbula utanför den där vägen var ju ganska otroligt, men det kanske hade varit oamerikanskt och frihetskränkande. I genren klassiska skräckfilmer tycker jag att t.ex. både Poltergeist och Exorcisten håller ihop mycket bättre.
Misslovemovie
2018-11-15
Jag trodde inte att jag skulle tycka den var lika läskig nu som när den kom men det var den! Systern, katten och ungen är väldigt obehagliga.
päronanton
2018-05-21
Det är en klassiker, men överlag så är den sådär som skräck film.
Biberkolben
2018-03-28
Höjer mitt betyg efter en omtitt. Riktig mysig film! Häftiga scenografi och (mestadels) snygga effekter! Jämfört med boken är det här dock en ren och skär barnfilm.
Rai
2017-12-27
Inte alls så tokig. Jag gillar den...
Jamesa
2017-12-09
En av mycket,mycket få King-filmer som jag faktiskt kan tycka är ok att se. Är väl egentligen en stark 2:a,men ger den en 3:a av nostalgiska skäl.
gubbtjyv
2016-08-07
Allt Stephen King rör vid blir till bajs.
Visa äldre kommentarer »