Juror #2
Under en mordrättegång inser en av jurymedlemmarna att han själv kan ha orsakat offrets död. Ska han manipulera den övriga juryn och rädda sig själv eller berätta sanningen?

Originaltitel | Juror #2 |
Alternativ titel | Juror No. 2 |
Regissör | Clint Eastwood |
Manus | Jonathan Abrahams |
Genre | Thriller, 2020-talet |
Skådespelare | Nicholas Hoult, Toni Collette, J K Simmons, Zoey Deutch, Megan Miedush, Adrienne C Moore, Drew Scheid, Leslie Bibb, Hedy Nasser, Phil Biedron, Cedric Yarbrough, Chris Messina |
3,5. 90-talskänsla, kul att en 2020-talsrulle kan skapa en sådan. Håller intresset vid liv rakt igenom.
Kändes lite lågbudget, speciellt fösta minuten, direkt till tv feel. Men annars var det en intressant take på court room drama. Rätt skräp musik som det tyvärr ofta är i Clint Eastwoods filmer.
En väldigt kompetent gjord film som tyvärr lider oerhört för att plotten och historian skildras otroligt dumt. Rättsfallet och reaktionerna på det ter sig mestadels löjligt. Jag förstår den svåra sitsen Eastwood vill skildra men här tar han genvägar och struntar i om det är rimligt eller inte. För korkad, tyvärr.
Svårt att säga vad som krävs för en femma, men den är bra. Jag fullkomligt älskar Eastwood som regissör, synd bara att han har så liten tid kvar på jorden. En film som fokuserar på det mentala, att man själv sätter sig in i situationen, snarare att man ska följa storyn i sig. Otroligt tänkvärd situation som jag tror alla kan relatera till. Hoult gör en finfin insats och jag tror filmen tjänade på att inte ha några stjärnnamn, så den kändes verkligare. Klart sevärd och hade nog kunnat se om igen.
Vill gärna ge den en 4.a men tyckte den var lite förutsägbar. Men spännande tema!
Det går att ifrågasätta trovärdigheten i filmens premiss men jag uppskattade den filosofiska dilemman som den resulterade i. Det är imponerande att Clint Eastwood forsätter att leverera starka produktioner i slutet av sin karriär och utan att kännas daterad. Dock hade jag gärna avslutat filmen några scener tidigare, för att undvika övertydligheten.
Välspelad, dramatisk och indragande rättegångsfilm. Konceptet är nyskapande och delvis uppfriskande oamerikanskt. Viss dialog mellan jurymedlemmarna känns visserligen något styltig men det övergripande temat kring skuld fungerar. Samtliga nyckelpersoner levererar också i flera starka scener. Om detta faktiskt blir Clint Eastwoods sista gång i regisörsstolen så är det en värdig och lågmäld avslutning.
Spännande om dilemman.