Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Jurassic Park


Stora vetenskapliga framsteg har gjort det möjligt att klona dinosaurier med hjälp av bevarat DNA. Mogulen John Hammond ligger bakom upptäckterna och ämnar öppna en nöjespark där besökare från världens alla hörn kan se livs levande dinosaurier med sina egna ögon. Han bjuder in fyra av världens mest framstående forskare på ämnet och sina två exalterade barnbarn för att säkerställa att allt är som det ska innan han öppnar parken för allmänheten.


Originaltitel Jurassic Park
Regissör Steven Spielberg
Manus Michael Crichton, David Koepp
Genre Thriller, Äventyr, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum, Richard Attenborough, Bob Peck, Martin Ferrero, Joseph Mazzello, Ariana Richards, Samuel L Jackson, B D Wong, Wayne Knight, Gerald R Molen, Miguel Sandoval, Cameron Thor, Whit Hertford
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 30359
Filmnummer 302

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Redwood
\"Give them candy, but, for God's sake, keep 'em away from the true arts\" verkar ha varit Steven Spielbergs ledmotiv i filmskapande nittiotalet igenom. Det betyder att han vill ge dem (publiken) god...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av connya
Miljonären John Hammond har en vision. En fantastisk dröm och en storslagen idé. Han skall bygga en nöjespark där attraktionerna skall vara inget annat än livs levande Dinosaurier - framställda...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av AugustDellert
Jurassic Park är en klassisk popcorn-rulle, regisserad av Steven Spielberg, som först kom ut 1993, och är baserad på en bok av Michael Crichton. Nu är den tillbaka tjugo år senare, uppdaterad me...   Läs mer »

Skapad 2019-12-19 av gva1116
JURASSIC PARK är berättelsen om hur mångmiljonären John Hammond beslutar sig för att skapa världens mest exklusiva nöjespark på en ö vid namn Isla Nublar som ligger utanför Costa Ricas kust....   Läs mer »

Kommentarer


Nathalena
2022-07-27
Gammalt mästerverk som fortfarande ser bättre ut och imponerar mer än vad många moderna liknande filmer gör.
sodomiten
2022-09-24
En mycket bra film. Höjer till 5:a. Man kan se det här hur många gånger som helst. Miljöerna på Costa Rica, musiken, fotot, ja allt gör det här sevärt som håller fortfarande nästan 30år senare.
MovieNerd
2020-06-14
Ett barnäventyr som aldrig känns speciellt barnsligt, synd bara att detta gedigna hantverk inte fick någon riktigt värdig uppföljare.
Commandante
2020-01-18
En film med många klassiska scener som håller förvånansvärt bra fortfarande.
JohnTron
2018-07-08
Spielberg är duktig på att bygga upp spänningar, men sabbar genast dessa genom alla one-liners. Dessa sänker filmen rejält. Annars snygga specialeffekter, men det är ju inte allt.
päronanton
2018-06-30
Detta är verkligen enligt min åsikt ett sant mästerverk! En Otrolig klassiker som går att upplevas om och om igen, har inte sett den sen jag var yngre och såg om den nu. Den är riktigt bra! Älskar den!
Rai
2017-12-22
Helt ok film, även om den enligt mig är lite väl överskattad,,,
Zingostar
2017-10-24
En av tidernas bästa actionrulle. Denna gjordes i en tid innan allt skulle hända på direkten och allting var datoranimerat. Riktigt bra handling. Bra huvudroller. Rekommenderar denna.
widez
2017-03-11
Ok story även om det inte är något mästerverk direkt. Intressanta karaktärer, speciellt Goldblums karaktär som blivit något av en klassiker. Specialeffekter var mycket välgjorda för sin tid.
StureStenhög
2017-03-11
Fungerar bra än som ett rent tekniskt spektakel, och specialeffekterna skulle inte göra bort sig i dagens konkurrens, mycket tack vare att de inte överanvänder dem eller försöker göra något som de inte klarar av. Men även sättet filmen bygger upp sitt scenario på är föredömligt, man lyckas få det här att faktiskt kännas trovärdigt samtidigt som vi delar karaktärernas häpnad inför denna världsomvälvande innovation. Tyvärr är dock just karaktärerna lite torftiga, men det kompenseras till viss del av en färgstark skådespelarensemble. Wayne Knight spelar ju Newman här, det försöker de inte ens dölja, och det blir väldigt kul. Men i övrigt är det väl just "kul" som jag saknar lite grann jämfört med de mest klassiska 90-tals-rökarna. Den här ville väl dock aldrig riktigt vara en sådan film, så det får jag nog acceptera. Hursomhelst har många filmer med blockbuster-ambitioner mycket att lära från denna, den begår nästan inga felsteg alls. Trean är ganska stark
Visa äldre kommentarer »