3.7
2007
USA, Kanada
96min
IMDb
Visst är det så. 16-åriga Juno är gravid. Det blev hon av misstag med sin bästa vän, och uppenbarligen är detta ett av livets inslag som inte kan ogöras.
Originaltitel |
Diablo Cody |
Genre |
Drama, Komedi, 2000-tal |
Skådespelare |
Elliot Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman, Allison Janney, J K Simmons, Olivia Thirlby, Eileen Pedde, Rainn Wilson, Daniel Clark, Darla Vandenbossche, Aman Johal, Valerie Tian |
Betygsätt |
Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal |
22201 |
Filmnummer |
54856 |
Juno MacGuff (Ellen Page) är en cool och självsäker tonåring som får en nio månaders utflykt i vuxenlivet när hon blir oplanerat gravid - och bestämmer sig för att leta rätt på de perfekta ... Läs mer »
Att bli oförväntat gravid verkar vara något som är på tapeten i filmvärlden. Senast såg vi Katherine Heigl bli på smällen i komedin Knocked Up och nu står Jason Reitmans film Juno på tur.
... Läs mer »
Juno (Ellen Page) är en sextonårig street-smart tjej som av misstag råkar bli med barn, med sin bästa kompis (Michael Cera). Att vara sexton år och gravid är ju inte alltför kul, så hon planer... Läs mer »
Jag fann bara Juno helt olidlig fram till sista halvtimmen. Varenda tanke och preferens hon ger uttryck för känns 100% affekterad, och det är konstigt att ingen reagerar på det. Den mesta gulliga indiemusiken framförs av tondöva amatörer.
Så skitdålig men ändå så helt underbar....
Jodå, den här kan man med fördel se om!
Älskar denna film och jag kan verkligen känna igen mig och leva mig in i karaktärerna och deras agerande och känslor.
Mycket bra och rörande film. Inte ett öga torrt. Huvudrollsinnehavaren tolkar rollen med bravur.
Superhärlig film! Ellen Page spelar riktigt bra, men jag gillar de andra också. Och massor av härlig musik dessutom.
Ellen Page är riktigt bra i huvudrollen och de andra skådespelarna är också bra. Storyn känns stundvis lite trevande men det är ganska mysigt och slutar bra. 3+
Klockren komedi med väldigt bra skådespelare, mycket bra musik och skön humor! Ellen Page gör en av sina bästa roller!
Ganska högt ställda förväntningar med tanke på det hajpade ryktet denna film omger sig med och jag kan med glädje konstatera att den absolut svarar upp mot det ryktet. En skön ton slår an direkt och är verkligen konsekvent filmen igenom. Det är klart att man kan ha synpunkter på den lättsamma tonen kring ett allvarligt ämne men det får andra filmer ägna sig åt. Här är det bara att åka med. Betyget blir en klar 4;a som tenderar att luta lite åt det starkare hållet.