Joy Luck Club
Ett porträtt av fyra kinesiska kvinnor och deras döttrar, vilkas öden vävs samman när filmen hoppar från mammornas uppväxt i Kina till döttrarnas liv i nutidens USA.

Originaltitel | The Joy Luck Club |
Regissör | Wayne Wang |
Manus | Amy Tan, Ronald Bass |
Genre | Drama, 90-tal |
Skådespelare | Kieu Chinh, Tsai Chin, France Nuyen, Lisa Lu, Ming-Na, Tamlyn Tomita, Lauren Tom, Rosalind Chao, Michael Paul Chan, Andrew McCarthy, Christopher Rich, Russell Wong, Xi Meijuan, Vivian Wu, Yu Feihong, Irene Ng, Yi Ding, Chao-Li Chi, Victor Wong |
Jag såg titeln och tänkte att det passade bra eftersom jag behövde muntras upp. Det gick ju sådär... men det var en väldigt bra film, lite rörig och mycket sorglig, snudd på femma.
Enda avbräcket är ett överskott på snyftscener (ej att förväxla med scener där publiken snyftar). I övrigt en härlig film med stort hjärta och karaktärer som känns som riktiga människor. Dessutom många vackra asiatiska kvinnor att vila ögonen på...
Det kan tänkas att jag ger ett aningen för högt betyg, men om man läser boken först och har med sig den i sinnet när man ser filmen, blir det lätt så. Visst är den supersentimental, men inte på ett sätt som känns malplacerat. Så om man är upplagd för att bli tårögd och varm i hjärtat är detta en perfekt film.
Det var så länge sen jag såg den här och jg missade första halvtimmen eller så. Men åh, så underbar den är.
Kändes intressant ett tag. Men den tyngs ner av enormt mycket berättarröst. Det blir också för mycket övertydliga scener och för mycket sentimentalitet.
Trevlig film, lite lagom feelgood och humoristisk för att jag skulle lyckas hålla mig intresserad hela filmen igenom.
Stark tvåa. För mkt stråkar, konstruerade tragedier och halvdana skådisar. En film som verkligen försöker framkalla tårar. Well, inte hos mig. Behållningen ligger i sekvenserna från ett äldre och intressant Kina, dvs mödrarnas berättelser.
Denna filmen är underbar. Konstigt hur mkt man kan lära sig bara av att bara se den. Scenen med "Best quality heart" är hjärtskärande!
Att man aldrig lär sig. Varför drar man olycka över sig genom att se filmen - när man läst boken? Boken lägger större vikt vid skildringen av det gamla Kina - vilket gör den högintressant. För plastig Hollywood-tv-serie-känsla. Det som räddar den från en etta är att den har fångat några starka scener ur boken på kornet.
En riktig kanonfilm som redan hunnit bli en klassiker i sin genre. Oliver Stone hjälpte Wang att få till det och resultatet är övertygande och helgutet.