Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Journal 64


I en äldre lägenhet i Köpenhamn gör några hantverkare en skrämmande upptäckt: bakom en vägg hittar de tre mumifierade kroppar som sitter runt ett matbord med en ledig plats. Carl Mørck och Assad måste nu ta reda på vem mumierna är och vem den fjärde platsen är avsedd för.


Originaltitel Journal 64
Alternativ titel The Purity of Vengeance
Regissör Christoffer Boe
Manus Nikolaj Arcel, Bo Hr Hansen, Mikkel Nørgaard
Genre Kriminalare, Thriller, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Johanne Louise Schmidt, Søren Pilmark, Fanny Bornedal, Clara Rosager, Luise Skov, Amanda Radeljak, Anders Hove, Nicolas Bro, Elliott Crosset Hove, Birthe Neumann, Anders Juul, Michael Brostrup, Marianne Høgsbro, Vibeke Hastrup, Trine Pallesen, Camilla Lau, Nastja Arcel, Jela Natius Abildgaard, Sofus Rønnov, Asil Al-Asadi, Ulas Kilic, Anders Nyborg, Henrik Vestergaard
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 147
Filmnummer 130695

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rele
2022-09-15
En väldigt trovärdig och bra film. Bra regi, bra manus och flera duktiga skådespelare gav mig möjligheten att ge ett bra betyg. Jag ger en stark fyra.
RustyFilm
2022-04-12
Känns som att händelseförloppet här är något ommöblerat jämfört med boken. Men det var tio år sen jag läste boken så jag svårt att komma på hur. Jag tror dock inte filmen förlorat på detta. Så som intrigen är satt här fungerar väldigt bra. Förutom det obligatoriska spänningsmomentet så är berättelsen även intressant (vilket ju är ovanligt för genren). Tror det i dagsläget kommit ut åtta böcker i Jussi Adler-Olsens bokserie Avdelning Q. De fem första av dem har filmatiserats. Det här är den fjärde och i mitt tycke den bästa filmatiseringen (har dock inte sett den senaste).
KyLLo
2021-12-16
Inleds med en del välgjorda osmakliga detaljer och har definitivt sina stunder. Samtidigt är den spretig och slutet är bara för mycket.
Murvel48
2021-12-15
En riktigt bra story! Vågar man hoppas på en femte film?
Gordyal
2020-11-22
Stabilt! Lie Kaas dominerar. (9/15)
labi
2020-04-10
Filmmakarna har sannerligen gjort fria tolkningar av Adler-Olsens utmärkta deckarsvit. Här har de åtminstone använt sin konstnärliga frihet till att fixa till romanens största brist. Går inte in närmare på det av spoilerskäl.
Roswall
2020-03-27
Töntig och dåligt manus samt regi. Vi var en hårsmån från att stänga av flera gånger.
jesse8
2020-01-07
Gillar hela filmserien skarpt.
Sajmlajm
2019-12-21
Bäst filmatiseringen hittills, har dock inte läst boken vilket kanske påverkar känslan då jag läst de tidigare böckerna innan jag sett filmerna. Stark trea, borderline 4 av fem.
Christofer
2019-11-28
2019-09-08: Fascinerande men hemskt. Bra manus som höll hela vägen.
Visa äldre kommentarer »