2.1
2.1
Joshua Tree
Wellman Santee ägnar sig åt att smuggla in sportbilar i USA med hjälp av sin partner Severance. Men saker och ting går snett och Santee blir lurad av sin partner och döms för mord på en polis. Besatt av hämndbegär rymmer Santee från fängelset och ger sig ut på jakt efter sin före detta partner.
Originaltitel | Joshua Tree |
Alternativ titel | Army of One |
Regissör | Vic Armstrong |
Manus | Steven Pressfield |
Genre | Action, 90-tal |
Skådespelare | Geoffrey Lewis, Dolph Lundgren, George Segal, Beau Starr, Kristian Alfonso, Michelle Phillips, Matt Battaglia, Bert Remsen, Michael Paul Chan, Khandi Alexander, Marcus Brown, Nick Chinlund |
Några härliga biljaktscener i amerikansk västern-miljö bjuder den på och även om det hela är rätt tunt är den ändå bättre än många andra Dolphare.
Det är så här en Dolph Lundgren-film ska se ut. Det ska finnas sköna skurkar, snygga bilar, snygga kvinnor, massor av action och såklart en stenhård Dolph Lundgren. Det är inte en film som kommer vinna priser men ibland är B-action kul att se på. Sedan är ju Kristian Alfonso(det är en kvinna!) väldigt snygg och sexig här. 3+
En hårt deffad Dolph Lundgren jobbar hårt i denna lite bortglömda men inte desto mindre sevärda actionfilm. Filmen är förvisso daterad, en typisk 1990-talsfilm med ett soundtrack fyllt med vemodiga saxofonslingor och ett persongalleri som kanske inte är så utvecklat. Men det är stabilt underhållningsvåld för stunden, med lyxbiljakter och "shoutouts" så det står härliga till. Det är inte det sämsta.
Härlig Doffe-action! Han rockar så jäkla mkt fett! <3
En B-Action från 90-talet som tyvärr inte åldrats med värdighet, även om man älskade den när den kom ut 93. Idag håller den inte måttet, utan det är så fånigt att tårarna sprutar och så mycket detaljmissar att man blir mörkrädd, men ändå har den någon härlig charm över sig som bara B-actionfilmer från 90 talet kan ha. Har nu äntligen fått chansen att sen den oklippta versionen som jag aldrig tidigare sett och visst var det mer action, men samtidigt ännu mer fånigheter oxå. Den blir dock inte helt sågad, utan det som håller den från 1:an är dom riktigt välgjorda actionscenerna som jag gillar skarpt och som verkligen håller än idag (mycket bättre än dom kassa CGI effekter som det ska envisas med nuförtiden) samt snygga bilar och en välspelad "porrscen" annars är det inte mycket att hänga i granen, kanske ett litet plus för att Dolph är faktiskt okej som skådis i denna, även om inte det säger mycket...blir en svag 2:a för detta spektakel.
Nu har jag sett den helt oklippta versionen som finns utgiven i asien, och jag måste medge att detta är ett actionraffel av goda mått. Dolph sköter sig fint och ter sig odödlig bland alla skottsalvor och fighter. Finfin B-action från tiden det begav sig. Ett absolut måste om man vill se Dolph på topp.
Dolphan är alltid en fröjd att skåda och shoot-outen i lagerlokalen doftar Woo lång väg, självklart filmens höjdpunkt. Tyvärr bygger det upp mot en final som gjorde mig riktigt besviken.
B som i BRA. <3 Doffe asså.
Skön rulle, gillar Woo-temat.