2.6

Jönssonligan på Mallorca

Sickan sitter i ett regnigt Stockholm, medan kumpanerna Vanheden och Dynamit-Harry har dragit till Mallorca för att göra affärer. Men så dyker direktör Wall-Enberg upp med ett uppdrag som för även Sickan till det soliga Mallorca. Det går dock inte riktigt som Sickan tänkt sig. Som tur är stöter han på sina kumpaner och får en lysande plan som rör den stora kuppen - kanske rent av den allra största... Nummer fem i serien.

Originaltitel Jönssonligan på Mallorca
Alternativ titel The Jönsson Gang in Mallorca
Regissör Mikael Ekman
Manus Mikael Ekman, Gösta Ekman, Rolf Börjlind
Genre Komedi, Kriminalare, 80-tal
Skådespelare Gösta Ekman, Ulf Brunnberg, Björn Gustafson, Birgitta Andersson, Per Grundén, Margaretha Krook, Dan Ekborg, Kent Andersson, Roland Jansson, Johann Neumann, Catharina Alinder

djonipony
2024-09-03
Liksom "Dyker" är detta en av de bättre. Solsken, Spanien, Dorisol, Bar Överkropp, Göstas adoptivbarn som kikar runt ett hörn, en välbevarad Margaretha Krook, en tokhet Birgitta Andersson, Vanheden som spanjack ("Lissabooon, Lissabooon!"), Harry langar nonsensfinska, Iprenmannen kör en "Curare, bedövningsmedel, snabbverkande", locals suckar "Suecos...", luftballong, återigen Bondskurksvibbar över fienden med sitt mansion och en aaaaningen Scaramanga-aktig miniplaya nedanför berget.
Taarna
2023-12-22
Min favorit i serien.
2023-01-09
De gamla Jönssonligan-filmerna med Gösta har jag bara sett nån gång vardera och det var ganska många år sen nu. Såg att de fanns på Viaplay och bestämde mig för att ge denna en chans. Björn Gustafson är fantastisk i rollen som Dynamit-Harry och det är mest det som gör filmen sevärd, plus klassiska repliker som "Vilken jädra smäll!" och "Lysande, Sickan!" Utöver det så har filmen inte mycket att komma med. Svag 3:a.
Dream
2022-12-28
Märks att Gösta Ekman här hade tröttnat vilket också gjorde att det blev hans sista film.
TimBuckley
2021-07-04
Nostalgi och roande, men föregående filmen "dyker upp igen" har ett bättre manus och känns mer inspirerad. Trivsam 2:a.
mahasarakam
2020-04-03
Mest töntigt, men också några festliga scener.q
2017-10-08
Ja då, funkar bra som familjefilm.
päronanton
2017-09-23
Alla Jönssonligan filmerna med Gösta Ekman är svenska klassiker! Denna är helt ok, det märks att det räckte med fem filmer. Jag kan till och med tycka att redan nu börjar de bli utjatigt! Men jag tycker ändå att de tre första varning, dynmamit och guldfeber är de bästa med Gösta!
Borrman
2017-03-23
Ren tortyr
larsen1976
2016-06-01
Såg att jag satt en 4:a på denna... när den kom 1989 hade jag nog satt en 5:a. Tyvärr tålde inte denna tidens tand och det är definivt den sämsta av de originalfilmer som kom på 80-talet med Gösta Ekman. Se hellre Jönssonligan får Guldfeber :)