Jonah Hex
Den amerikanska militären ger en efterlyst prisjägare ett erbjudande han inte kan tacka nej till: i utbyte mot sin frihet måste han stoppa en terrorist som är redo att släppa lös helvetet på jorden. Terroristen råkar vara mannen som vanställde honom och dödade hans familj.
Originaltitel | Jonah Hex |
Alternativ titel | Jonah Hex |
Regissör | Jimmy Hayward |
Manus | Mark Neveldine, Brian Taylor |
Genre | Action, Thriller, Western, Skräck, 2010-tal |
Skådespelare | John Malkovich, Aidan Quinn, Josh Brolin, Wes Bentley, Michael Shannon, Tom Wopat, John Gallagher Jr, Michael Fassbender, Will Arnett, Rio Hackford, Megan Fox, Lance Reddick, Julia Jones (III), Luke James Fleischmann, David Jensen, Billy Blair, Sean Boyd, Rance Howard |
Dum, fånig, tråkig och dåligt klippt. Och det blev bara dummare och dummare. Och när jag inte trodde det kunde bli sämre blev det ännu sämre. Att en så kort film kan kännas så lång.
Wow! Från den tiden då DC inte hade lyckats hitta rätt mellan serietidningsestetik och action. Här kan man få se (spoiler alert) hästar utrustade med dubbla Gatling-kulsprutor, folk som väcks upp från de döda av någon slags demon-Hex, 1800-tals massförstörelsesupervapen, en JÄTTEOND John Malkovich, en slags (mycket kort) fantasirekonstruktion av Virginia/Merrimac vs Monitor, och den godhjärtade men tuffa prostituerade Megan Fox (som alltid har ett beauty-softfilter på sig i varje scen, undrar om det stod i kontraktet). Filmen är fullproppad med duktiga skådespelare (också) och man undrar hur det har gått till. Josh Brolin är alltid bra och han gör det han kan men filmen är lite för fjantig för att det ska gå hem -- den försöker vara cool men saknar glimten i ögat. Man hade fått gå all-in på steampunken eller stiliserat ultravåld för att få det att funka. Det enda som är bra är musiken som för det mesta funkar utmärkt. Ändå inte riktigt en etta, utan en svag tvåa. Föredömligt kort för att vara så skräpig, 81 minuter är inklusive eftertexterna, egentligen är den 73 minuter.
H-e vad dålig den var. Misslyckas fullständigt med att få till den där serietidningskänslan som de verkade vara ute efter.
Filmen är väldigt dålig Jag ger en etta.
Känns som de medvetet försökte göra en dålig film.
Filmen försöker vara bättre än vad den egentligen är.
Snyggt gjord, gillar scenerna med de döda men i det stora hela är detta en platt film. Hur stora namn som Josh Brolin och John Malkovich hamna i detta är en gåta. Däremot att Megan Fox hamna i denna är mer förståligt, en vacker kvinna men med pinsamt små skådespelartalanger.
Kunde ha blivit någonting, men det var för mycket "Western" och för lite "Skräck" för min smak.
Jag tyckte detta var rätt dåligt. Produktionsmäsigt så ser filmen rätt snygg ut med snygga miljöer och stora som små specialeffekter men sett till skådespelarprestationer och manus så känns detta amatörmässigt och ointressant. Väldigt oengagerande och väldigt lättglömt. Megan Fox är som vanligt väldigt snygg och samtidigt väldigt dålig skådespelare. 1+
Överraskad att den totalsågas av användarna. Är det verkligen bland det absolut sämsta ni sett? I mitt tycke varken superbra eller dålig. Ingenting att lägga på minnet, men helt okej för stunden. En del kända namn i rollistan också.