3.8
3.8
Joker
Arthur är en man som möts av grymhet och förakt av samhället. Dagtid arbetar han som clown och på kvällarna försöker han slå igenom som ståuppkomiker, men det känns som att skratten alltid är på hans bekostnad. Han är helt ur synk med verkligheten och hans okontrollerbara och opassande skratt, som bara ökar när han försöker behärska det, leder till mer hån och även våld.
Originaltitel | Joker |
Regissör | Todd Phillips |
Manus | Todd Phillips, Scott Silver |
Genre | Drama, Kriminalare, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Cullen, Shea Whigham, Bill Camp, Glenn Fleshler, Leigh Gill, Josh Pais, Rocco Luna, Marc Maron, Sondra James, Murphy Guyer, Douglas Hodge, Dante Pereira-Olson, Carrie Louise Putrello, Sharon Washington, Hannah Gross, Frank Wood, Brian Tyree Henry |
Stabil fyra.
Omtitt och jag ger den en stark 4:a. Våld föder våld... Joaquin Phoenix är grym som Joker! Jag ser verkligen fram emot Joker: Folie A Deux.
När jag ser hånet och våldet Jokern blir utsatt för här förstår jag att han blev som han blev.
Riktigt seg. Visst någon form av dramatisk karaktärsintroduktion. Men inte direkt engagerande.
Intressant vinkling. Medryckande ibland men oftast väldigt seg. Sista scenen kändes bara "Men ta slut nån gång då!"
Det behövs en knäppgök för att spela en knäppgök. Joaquin Phoenix gör den här filmen till en magnifik upplevelse.
Den är liksom bra, fast ändå inte. Det är bara misär rakt igenom, så det blir inte särskilt intressant
Wow! Äntligen fick jag se Joker! Joaquin är sååå bra. Ensamheten, delirium, galenskap. Självklar femma.
En femma till en fantastisk Joaquin Phoenix, en tvåa till en störig film. Då landar betyget på en svag trea.
Handling byts ut mot känslor. Pseudo psykologi. Och långa scener med ansiktsuttryck. Finns ingenting kvar av serietidnings-känslan bara grått och trist.
2:an är ett snällt betyg för denna gråa film