2.5

Johnny Mnemonic

Johnny är en kurir av det ovanligare slaget. Han transporterar information - med hjälp av ett implantat i huvudet. Ett uppdrag blir farligt då gangsters försöker komma åt informationen i hans huvud.

Baserad på novellen Johnny Mnemonic av William Gibson från år 1981.

Originaltitel Johnny Mnemonic
Regissör Robert Longo
Manus William Gibson (II)
Genre Action, Thriller, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Keanu Reeves, Dina Meyer, Ice-T, Takeshi Kitano, Denis Akiyama, Dolph Lundgren, Henry Rollins, Udo Kier, Barbara Sukowa, Tracy Tweed, Falconer Abraham, Arthur Eng, Von Flores, Don Francks, Douglas O'Keeffe

Skapad 2019-12-09 av Rollywood
Vi tar oss en bit in i framtiden, år 2021 närmare bestämt. Hela världen är sammanlänkad av Internet och nästan halva jordens befolkning lider av den neurologiska sjukdomen NAS. Världen har än...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av CyberShrimp
Den här filmen utspelar sig i en väldigt snar och dyster framtid. En ny sjukdom NAS (Nerve Attenuation Syndrome), håller sakta men säkert på att ta död på mänskligeten och inget läkemedelsfö...   Läs mer »

Starkbröl
2022-05-30
Den här filmen, som tydligen utspelade sig förra året (var NAS=Covid?), har inte åldrats teknologiskt med värdighet direkt. Även scenografin är billig och dålig och förmår inte alls skildra Gibsons dystopiska värld. Dialogen är styltig och regin statisk och trist. Några idéer är dock lysande och fantastiska och Dolph gör en oförglömlig roll, eventuellt hans bästa. Totalt sett ändå helt okej, men kunde ha varit så otroligt mycket bättre, med delfin och allt.
Tsurugi
2018-06-26
Dolph Lundgren stal showen.
dudson
2017-09-26
Haahaa sånn daterad film asså😆 Skulle väl vara cool då 1995 med internets intåg. Nu as fula effekter. Det enda bra med filmen är den smarta high tech delfinen med parabol på skallen. Samt Dolfan Lundgren som religiös Jesus kopia. Spec när han säger..Jesus Time och stryper en brud lol)
ulpe01
2016-09-03
Underhållande röra.
gjoob
2016-08-15
Kul att se Dolph som någon slags fanatisk predikant med övernaturliga krafter även om hans roll känns något malplacerad. Och visst är det imponerande att se Keanu Reeves klanta till var och varannan replik. Hög kalkonfaktor.
celec
2015-07-31
börjar rätt bra men blir bara tråkig och töntig på slutet. börjar som en trea och slutar som en etta = tvåa.
F-M-J
2015-04-10
Scenerna när dem får "anfall" är mycket komiska. Annars en oerhört dålig film med en överspelande Keanu Reeves.
Korben_Dallas
2015-03-02
"I want room service!" Hehe, keanu asså.
papabobadiof
2015-02-03
Gillade första halvan, men sedan blev det så pajjigt att det var snudd på Gräsklipparmannen-nivå i vissa scener (särskilt virtual-reality skiten och cyber-delfinen...) Henry Rollins är dock alltid ball!
Chris90
2015-01-18
Alltså njae... har alltid tyckt Keanu Reeves fått oförtjänt mkt kritik för sina skådisinsatser, men i denna film är han inte alls trovärdig, spelar i stort sett en oengagerad Neo. Manuset var förutsägbart och slutet var löjligt, men filmen var åtminstone lite charmig med all "teknik" och de excentriska sminkningarna.