Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Jedins återkomst


I tredje delen av berättelsen om Stjärnornas krig samlas galaxens goda krafter för att slå tillbaka mot Rymdimperiet. Han Solo och prinsessan Leia sitter i fångenskap hos Jabba The Hutt. Luke måste slutföra sin träning för att kunna bli en riktig jedi-riddare, sedan väntar Lukes öde.


Originaltitel Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
Alternativ titel Return of the Jedi
Regissör Richard Marquand
Manus George Lucas, Lawrence Kasdan
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher, Billy Dee Williams, Anthony Daniels, Kenny Baker, Peter Mayhew, Warwick Davis, Ian McDiarmid, David Prowse, Kenneth Colley, Denis Lawson, Sebastian Shaw, Alec Guinness, Michael Pennington, Michael Carter, Tim Rose, Dermot Crowley, Caroline Blakiston, Jeremy Bulloch, James Earl Jones (röst), Frank Oz (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 28375
Filmnummer 235

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av connya
I \"Rymdimperiet slår tillbaka\" frystes Han Solo ner och skickades till Jabba The Hut, Luke Skywalker började sin träning för att bli en jedikrigare och prinsessan Leia får tillbringa första de...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av BeforeYouDie
När vi återigen förtrollar oss bort i George Lucas universum befinner vi oss i Jabba the Hutts slott där Han Solo fortfarande är nedfryst från förra filmen. Efter en spännande räddningsoperat...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av marfil
Den avslutande filmen i vad som en gång var en trilogi, men som idag är en sex delars filmsaga. 1983 stod jag först i kön för att få se den här filmen efter att fullkomligt knockats av ”Stjär...   Läs mer »

Skapad 2019-11-15 av
Den tredje filmen i produktionsordning men den sista om man ser på handlingen eftersom de nya filmerna utspelar sig innan de från 70-och 80-talet. Produktionen är från 1983 och en av de bästa i s...   Läs mer »

Kommentarer


Visse93
2021-01-02
Den tredje filmen i orginaltrilogin spännande och underhållande. Fast den är inte lika bra som de andra två i orginaltrilogin. Det löjliga med filmen är de där björnarna alltså Ewokerna. Denna får endast en trea i betyg!
karlmats
2019-09-21
10 år senare och även den tredje filmen tas emot med lite mer förlåtande ögon. Visst är det ett steg nedåt och visst är det stundtals ganska löjligt, men jag kan inte låta bli att ryckas med i den här världen, de bra delarna väger upp ändå. Delarna med the Emperor är bäst, Ewokerna må vara fåniga men jag hatar dem inte helhjärtat den här gången och även om Jabba-scenerna är lite utdragna så är ju Jabba ändå en härlig filur. Musiken är magisk som vanligt och det finns många scener där man bara kan pausa och klippa ut bilden till en tavla, oerhört många snygga kompositioner. Det går inte att behålla 2an med allt detta i åtanke, det får bli en svag 3a istället. Men Ford kastas fortfarande bort i den här filmen, det står jag fast vid. ----------15/5-09 Those ewoks doesn't make any goddamn sense! Den mest barnanpassade och fånigaste av de tre orginalfilmerna och också den sämsta. C3PO är mer gay än vanligt och alla fånerier gör det svårt att ta till sig de lite mer seriösa delarna. Ford fasas skamligt ut ur handlingen och det blir aldrig speciellt intressant. En stabil 2a vilket ger ett snitt på 3,0 till den första trilogin.
päronanton
2022-06-19
Personligen tycker jag att Star Wars 4,5 och 6 är riktiga mästerverk! Jag minns att jag såg dom många gånger när jag var mindre, men att dom var så här bra de kommer jag inte ihåg! Jag tycker dom håller samma filmupplevelse som Sagan om Ringen trilogin! Ett ord efter cirka fyra ord: Mästerverk!
shady_slim
2018-01-28
Jag avskyr de där j-a björnarna

2017-12-18
Banebrytende mesterverk III.
Zingostar
2017-10-25
Mästerverket fortsätter med sin sista del (iallafall i min värld). fortsatt väldigt bra. Även om George Lucas fortsätter med att lägga till modernare scener och ändra små saker lite överallt, mest irriterande för oss fans. hur som helst en klart sevärd sista del.

2017-06-04
Värdig avslutning på originaltrilogin! Kunde inte ha gjorts mycket bättre!
Applekingen
2017-05-14
Sämst i originaltrilogin. Mest för att Ewokerna är så fåniga att de blir roliga, scenen hos Jabba kunde förkortats med minst 15 minuter och några sega partier. Filmen förgylls av Vader och kejsaren som gestaltar ondskan på ett fantastiskt sätt.
2004Orre
2017-03-24
Definitivt den bästa in orginal-trilogin, ewokerna är söta, sidious död är fantastisk, och darthvader är bra som bara den.
pampj
2016-12-23
Svagaste filmen i originaltrilogin överlag. Tittaren får veta några detaljer kring karaktärers relation till varandra som presenteras genom att det nämns karaktärer mellan trots att dessa uppenbarelser visar sig ha ytterst liten inverkan. Vi får dock seriens bästa rymdstrid och en av de bästa man-mot-man-striderna när Luke och Vader drabbar samman för sista gången. En del fans har lagt ned tid på att klippa ihop filmen till att bli vad den var innan Lucas blev fullständigt skogstokig och saboterade filmen genom att införa nya specialeffekter och scener, den ena mer bedrövlig än den andra. Se en av fan-versionerna istället om möjlighet ges.
Visa äldre kommentarer »