Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Jeanne d'Arc


Det är 1420-tal och hundraårskriget pågår. I en fransk by får den mycket religiösa Jeanne en uppenbarelse - trots att hon är en ung och obildad bonddotter har hon blivit utvald av Gud att hjälpa den franske kungen i kampen mot engelsmännen.


Originaltitel Joan of Arc
Alternativ titel The Messenger: The Story of Joan of Arc
Regissör Luc Besson
Manus Andrew Birkin, Luc Besson
Genre Drama, Krig, 90-tal
Skådespelare Milla Jovovich, John Malkovich, Vincent Cassel, Faye Dunaway, Desmond Harrington, Tchéky Karyo, Pascal Greggory, Richard Ridings, Timothy West, Andrew Birkin, Dustin Hoffman, Gina McKee, David Gant, Michael Jenn, Toby Jones, Richard Leaf, Carl McCrystal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9110
Filmnummer 116

Recensioner

Skapad 2019-11-14 av Stygga-Vargen
Under tonåren började jag intressera mig för religion och främst då kristendomen och med tiden kom jag även, åtminstone i viss mån, att intressera mig lite för historiska personer som bekänt...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av ausa
Luc Bessons filmatisering om Jeanne d’Arc, som brändes på bål 1431 och helgonförklarades 500 år senare, är kanske inte den bästa version som gjorts. Men den är inte heller den sämsta. Mill...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2022-02-08
Jag tycker den här filmen är riktigt bra...
Bumbi78
2021-01-21
Besson gör en stabil medeltidsfilm och snyggt är det. Det blir dock en överdos av Milla som mest beter sig gravt personlighetsstörd.
Stygga-Vargen
2016-10-12
En väldigt bra, intressant, spännande och välgjord film med väldigt bra skådespelare. Det kanske inte är Bessons absolut bästa film men den är ändå väldigt bra.

2016-02-06
Første halvparten av filmen var en femmer, andre treer.
ergopliroforia
2014-11-17
Vilket skämt.
HerrNenne
2012-11-18
Inget bra porträtt av Jeanne d'Arc förrän i slutet då det blir intressant med Hoffmans inträde. Manuset har också brister med lite stora hopp. Men som medeltidsactionfilm är den riktigt bra. Svag fyra för att även om den inte är perfekt på något sätt vill jag se mer sånt här.
Podpolkovnik
2012-06-14
Jag skrattade från början till slut. Fantastisk som komedi. Skildrar kvinnoväsendets hysteriska natur på ett mästerligt vis.
Mat1az
2012-06-06
Bessons variant på Braveheart? Njä, kanske inte. Men vissa likheter är slående, som med alla andra krigarberättelser i den här stilen. Filmen är jävligt ojämn. Stundvis riktig bra, som attacken mot borgen. Men sen har den sina svackor som får en att börja ifrågasätta vad det är man egentligen tittar på. Tycker man känner igen mycket av Millas karaktär från 5th Element i den här. Men det glada humöret i kvinnan är utbytt mot överreligiös psykopati. Ibland vet jag inte om Millas skådespel ska ses som skarpt eller som otroligt överspelat och vimsigt Det blir något mittemellan. Och det är lite så hela filmen känns, mittemellan. Fallen mellan stolarna. Både otroligt bra och otroligt dålig. Kanske Besson kunde släppa en version där det han är bra på skulle lyftas fram mer, alltså en version med mer action och mindre prat.
pisello
2012-04-29
en stark kvinna i historien som här visas som en gråtande, skrikande och galet barn bland alla dessa starka, stabila, robotmän. även om Jeanne var porträtterad rätt så behöver man tona ner männens totala distans till död och krig, herregud vi är alla människor och att bara dela ut känslor till den ensamma kvinnan ger en helt felaktig bild. men jag kan ju ha fel.
jeremy_jones
2012-03-16
Otroligt svår att ta på allvar och känns mest som en halvt surrealistisk och sönderstressad fransk lekstuga. Jag älskade varenda konstig minut. Tyckte dessutom den var hysteriskt rolig på sina ställen... en sorts vrickad svart humor som jag antar att jag var väldigt mottaglig för när jag såg filmen.
Visa äldre kommentarer »