JCVD: I huvudet på Van Damme

Jean-Claude Van Damme återvänder till sitt hemland för att finna ro, som han inte längre kan hitta i USA. Kampen om vårdnaden för sitt barn har tagit honom hårt, och han anser även att Steven Seagal har tagit en filmroll från honom.

Originaltitel JCVD
Alternativ titel I huvudet på Van Damme
Regissör Mabrouk El Mechri
Manus Frédéric Bénudis, Mabrouk El Mechri, Christophe Turpin
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare Jean-Claude Van Damme, François Damiens, Zinedine Soualem, Karim Belkhadra, Jean-François Wolff, Anne Paulicevich

Skapad 2009-08-29 av AddeColciago
När Steven Seagal bestämmer sig för att klippa av hästsvansen får han helt plötsligt alla stora actionroller, vilket gör att den forne hjälten Jean-Claude van Damme både blir arbetslös och p...   Läs mer »

wasteoftime
2018-11-14
Jag minns när jag såg den här när den kom. Då kändes den fräsch, spännande och kul. Nu. nja, det håller inte riktigt. Vissa saker är bra, men mest känner jag hur det är lite långtråkigt ärligt talat. Inte dåligt, men verkligen inte samma sak som det var där, 2008. Vissa saker är fortfarande bra, men ja, det når inte hela vägen. 0.4 på SH-skalan.
Gordyal
2015-10-28
Intressant idé, coolt upplägg och snyggt filmat. Men det blir ganska snabbt tjatigt och rätt så segt. (6/15)
Raimo_1985
2015-08-02
Andra titten, mycket bra även denna gång. Van Damme gör en strålande insats men den bästa Van Damme-filmen? Det säger bara dom som inte sett något med karln.
ses11
2015-02-27
Rolig idé, värdelöst genomförande. Den här filmen hade vunnit på att vara mer mokumentär och mindre gangsterkomedi. Gisslandramat är totalt meningslöst i sin utdragenhet, men några scener med Van Damme själv lyder ändå.
2015-01-19
Jag bannar mig själv litegrann för att jag inte tagit mig tid att se denna film förrän nu. Jag var ju en otroligt stor Van Damme-fan när jag var tonåring och jag har varit medveten och nyfiken på denna film ända sedan den släpptes. Hela filmens idé med att låta JCVD spela sig "själv" är väldigt bra. Filmen lyckas faktiskt vara rolig, rörande, känslomässigt engagerande samt spännande. Väldigt glädjande att se sin gamla idol leverera på detta sätt. 3+
DrJW
2014-11-19
Intressant handling, men väldigt ofokuserad och slutet var väldigt abrupt. En ok film, svag 3:a.
Raimo_1985
2014-04-18
Massor av hjärta och rätt trevligt och supercharmigt som alltid med Jean-Claude. Omfamnad av såväl hatare som älskare som skeptiker. Men Van Dammes bästa, som många framförallt hatare och skeptiker tycker, det håller jag INTE med om. Dock en riktigt bra film som verkar fått många att inse att Van Damme kanske inte är så dum trots allt. Men jag tycker den är jättebra. Jag blev glad av den. Men det blir jag oftast av JCVD-filmer.
swecarlsson
2014-01-12
Bra idé och mycket oväntat! Men vissa saker var bara alldeles för konstiga. En helt OK film.
RichardEk
2013-07-14
Rolig bagatell i postmodern form. Att van Damme utvecklats som skådespelare samtidigt som hans filmer blivit sämre har väl varit uppenbart en längre tid? För den skull kommer han nog inte att bli en sanna karaktärsskådespelare, vilket han visar i den långa monologen. Att krama ut en tår är inte det svåraste en skådespelare kan göra. Men filmen i sin helhet är skön att se, här finns en härlig drift med machokulturen och genomgående rolig dialog. Dessutom är filmen fräckt filmad, hanterad med en lekfullhet som aldrig tillåts bli barnslig.
tvamvarg
2013-06-09
Kul grej och långa klipp var det, öht välgjort om än lite krystat i enstaka detaljer! Men well done JCVD!