Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Jazzgossen


Rikemanssonen Teddy gör stor lycka på revyscenen, och öppnar Stockholms första nattklubb "Blue Heaven" - mycket tack vare den affärsbegåvade korvgubben Mille.


Originaltitel Jazzgossen
Regissör Hasse Ekman
Manus Gösta Stevens, Hasse Ekman
Genre Drama, Musikal, 50-tal
Skådespelare Maj-Britt Nilsson, Hasse Ekman, Sigge Fürst, Bengt Ekerot, Elof Ahrle, Karl Gerhard, Sune Mangs, Meg Westergren, Torsten Lilliecrona, Georg Funkquist, Per Lindquist
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 233
Filmnummer 2412

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


C12
2019-03-10
Fint ihopvävt av journalfilmer och 20-tals schlagers.
haajen
2018-07-26
Underhållande tidsdokument med en del finfina shownummer och kul metainslag.
wasteoftime
2018-07-01
Oj, det här var lite underligt. Jag blev supertaggad utav titeln och löftet om Karl Gerhard, och dessutom med Sigge Fürst! Men ack, det blev lite utav en besvikelse först, och det tog ett tag tills jag insåg att dessa herrar bara skulle figurera i bakgrunden. När jag väl insett det, så var det en rätt bra film kvar ändå, fast inte alls vad jag hade förväntat mig. Det här gör det rätt svårt att betygsätta, om jag ska vara ärlig. Men jag tror att det får bli en etta med 0,0 på SH-skalan, med en doft, utav den fina världen.
saggesaliv
2017-07-13
mysig
KimEkberg
2016-12-26
flådig. mer KG efterlyses som tidigare talare sagt.

2015-07-11
Vackra färger och dito sångnummer. Man ser Ekmans tydliga influenser från dylika Hollywoodfilmer av Bing Crosby bl.a. och han bevisar att det går minst lika bra att göra dessa typer av filmer på svenska.
Tonti
2015-03-25
Fantastiskt färgfoto, en av de mest lysande svenska filmerna på det området. Storyn är mest en ursäkt för olika revynummer och skojiga scener men funkar rätt bra ändå. Många roliga skådisar, bland annat ett kort inhopp av en ung men sig lik Håkan Serner. Borde varit mer Karl-Gerhard bara.

2015-03-24
Slutet kom kanske lite hastigt på, men underbar på de flesta vis. Ett måste för alla med lite intresse för svensk revyhistoria. Trist att Gunnar Björnstrand klipptes bort.
stri70
2014-07-15
Filmen är fullkomligt lysande, om man gillar svensk revyhistoria förstås...
yrkeschaufföre
2012-06-11
Jag såg om den och jag älskar verkligen färgerna i de här tidiga färgfilmerna.
Visa äldre kommentarer »