Jazzgossen
Rikemanssonen Teddy gör stor lycka på revyscenen, och öppnar Stockholms första nattklubb "Blue Heaven" - mycket tack vare den affärsbegåvade korvgubben Mille.
Originaltitel | Jazzgossen |
Regissör | Hasse Ekman |
Manus | Gösta Stevens, Hasse Ekman |
Genre | Drama, Musikal, 50-tal |
Skådespelare | Maj-Britt Nilsson, Hasse Ekman, Sigge Fürst, Bengt Ekerot, Elof Ahrle, Karl Gerhard, Sune Mangs, Meg Westergren, Torsten Lilliecrona, Georg Funkquist, Per Lindquist |
Ojämn där balansen mellan det personliga och berättandet om historien inte är helt lyckat. Jag tycker ju Hasse Ekmans människoskildringar är det intressanta och när det här delar utrymme med långa sångnummer och en journalfilm så blir det inte riktigt fokuserat. Men fotot är snyggt, det är välgjort och hettar till i vissa scener, dock alldeles för få.
Fint ihopvävt av journalfilmer och 20-tals schlagers.
Underhållande tidsdokument med en del finfina shownummer och kul metainslag.
Oj, det här var lite underligt. Jag blev supertaggad utav titeln och löftet om Karl Gerhard, och dessutom med Sigge Fürst! Men ack, det blev lite utav en besvikelse först, och det tog ett tag tills jag insåg att dessa herrar bara skulle figurera i bakgrunden. När jag väl insett det, så var det en rätt bra film kvar ändå, fast inte alls vad jag hade förväntat mig. Det här gör det rätt svårt att betygsätta, om jag ska vara ärlig. Men jag tror att det får bli en etta med 0,0 på SH-skalan, med en doft, utav den fina världen.
mysig
flådig. mer KG efterlyses som tidigare talare sagt.
Vackra färger och dito sångnummer. Man ser Ekmans tydliga influenser från dylika Hollywoodfilmer av Bing Crosby bl.a. och han bevisar att det går minst lika bra att göra dessa typer av filmer på svenska.
Fantastiskt färgfoto, en av de mest lysande svenska filmerna på det området. Storyn är mest en ursäkt för olika revynummer och skojiga scener men funkar rätt bra ändå. Många roliga skådisar, bland annat ett kort inhopp av en ung men sig lik Håkan Serner. Borde varit mer Karl-Gerhard bara.
Slutet kom kanske lite hastigt på, men underbar på de flesta vis. Ett måste för alla med lite intresse för svensk revyhistoria. Trist att Gunnar Björnstrand klipptes bort.
Filmen är fullkomligt lysande, om man gillar svensk revyhistoria förstås...