Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Järn 3:an


Tae-suk och Sun-hwa är två ensamma själar som finner varandra. Tae-suk är en hemlös man med en spöklik tillvaro: Han lever på att ta sig in lägenheter och ta bara så lite så det inte märks, i gengäld städar och tvättar han åt sina intet ont anande värdar. Sun-hwa är en fånge i sitt eget hem, kuvad av sin utnyttjande make.


Originaltitel Bin-Jip
Alternativ titel Järntrean, 3-Iron
Regissör Kim Ki-duk
Manus Kim Ki-duk
Genre Drama, Kriminalare, Romantik, 2000-tal
Skådespelare Lee Seung-yeon, Kwon Hyuk-ho, Lee Hyun-kyoon, Ju Jin-mo (II), Lee Ju-seok, Lee Jong-Soo, Lee Mi-suk (II)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3360
Filmnummer 25062

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av krufo
En ung man kör runt med sin motorcykel och sätter upp reklamblad på folks dörrar på förmiddagen. Till kvällen återvänder han till samma bostadsområde och går samma rutt ännu en gång. När...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av
Handlingen kretsar kring en man som livnär sig på att bryta sig in i andras lägenheter för att äta, men även städar och tvättar kläderna åt dem som bor i lägenheten. En dag finner han en bl...   Läs mer »

Kommentarer


Zebulonm
2020-04-19
Omtitt. Måste höja denna till en fyra....
Roswall
2018-12-25
Jag varvas mellan att tycka den är obehaglig och olustig och att känna mig uttråkad. Frustrerad på alla karaktärer och jag börjar sypmpatisera med "fel" karaktär.
karlmats
2018-06-05
En trivsam film med väldigt sparsmakad dialog, den påminner lite om A Ghost Story men jag gillade nog den mer. Huvudpersonernas tystnad är effektiv för man vet aldrig riktigt vad man ska tycka om dem och det pendlar mellan hopp och förtvivlan. Samtidigt berör det inte mig så mycket som det verkar göra andra och det får stanna på en svag 3a.
bananton
2015-09-16
stark 3a.

2015-05-26
Älskade denna film när den var ny. Nu när jag ser om den upplever jag den inte alls som lika bra. Snarare en film i mängden. Har framhållit Kim Ki-duk som en av de främsta regissörerna. Men efter att ha sett om såväl denna som The Bow börjar jag inse att jag nog får omvärdera honom. 6/10
BrutusBeefcake
2014-12-15
Kim Ki-duk lyckas med det fina konststycket att göra en väldigt artistisk och konstartad film utan det blir pretentiöst någonsin. En vacker historia där det till stora delar dialoglösa scenerna är till filmens fördel snarare än nackdel. Filmen lyckas trots tystnaden att bli både engagerande och tankfull. Denna fick mig att fundera och reflektera över min egen och bekantas vardag flera gånger om. Riktigt bra. (11+/15)
sonocronic
2014-11-29
Älskar känslan i denna film. Man ska se denna själv. Otroligt fin.
Spidde
2014-07-30
Jag har aldrig blivit superimponerad av koreanska filmer tidigare så hade inga direkta förväntningar på den här, som dock visade sig vara en riktig höjdare. Väldigt få repliker, men med mer tänkvärt innehåll en von Trier lyckats klämma in i hela sin pratiga produktion, bra skådespel och en intressant story. Överraskande bra film och betyget blir en stark fyra.
Molestaire
2013-12-18
En underbart tyst film.
Zeylon
2013-10-13
Enjoy the silence.
Visa äldre kommentarer »