Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Jakten på lycka


Filmen är inspirerad av den sanna historien om Chris Gardner ? en försäljare från San Francisco som kämpar för att bygga en framtid för sig själv och sin 5-årige son Christopher. När hans flickvän Linda lämnar honom måste Chris uppfostra Christopher på egen hand. Chris hängivelse ger slutligen resultat när han får en praktikplats utan lön på en extremt prestigefylld börsmäklarutbildning ? där endast en av tjugo praktikanter klarar sig vidare. Men utan lön blir Chris och hans son vräkta från lägenheten och tvingas sova på gatorna, på härbärgen och till och med i tunnelbanan.


Originaltitel The Pursuit of Happyness
Alternativ titel The Pursuit of Happiness
Regissör Gabriele Muccino
Manus Steve Conrad
Genre Drama, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Will Smith, Jaden Smith, Thandie Newton, Brian Howe, James Karen, Dan Castellaneta, Kurt Fuller, Takayo Fischer
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9233
Filmnummer 46164

Recensioner

Skapad 2019-12-11 av bmo
Ännu en film som handlar om att ta sig fram trots tuffa odds har sett dagens ljus. Givetvis ackompanjerad av smetiga Hollywood-stråkar och små gulliga barn som är så lillgamla att kväljningsrefl...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av kanzi
Will Smith. Namnet får somliga att dra på mungiporna, andra att kräkas av avsmak. Min personliga referens till Fresh Prince är onekligen ambivalent, men killen skall ha cred för att ha många str...   Läs mer »

Kommentarer


Florian1978
2022-10-27
En kille som först faller så djupt att han måste sova med sin son på en nödbostad, men som sedan genom flit får en anställning som börsmäklare. Filmen visar hemlösa och fattigdom, men i och med att den flitige Chris Gardner lyckas ta sig uppåt kan man ju bara dra slutsatsen att de fattiga får skylla sig själva. För om Gardner lyckas borde ju alla andra kunna lyckas också, eller hur? Ronald Reagan och Margaret Thatcher hade förmodligen älskat denna film.
92axha10
2019-02-26
Trevlig feel-good film. Ibland lite överdrivet romantisk men i övrigt bra.
Rai
2018-02-24
Helt okej film, men full pott? Nja....
#54
2018-02-07
Det här håller inte måttet.
Tjalle58
2017-12-30
Det känns som att mgrankvist inte recenserar filmen utan amerikans politik. Och det kanske hen gör eftersom filmen griper tag så mycket. Jag ger den 4.
DoktorVinter
2017-12-06
Extremt bra film, såg den nyss för fjärde gången. Hade inte sett den på ett tag, men den är så rörande. Och samhällssituationen klingar väldigt bekant, jag antar att 80-talets fattigdom är tillbaka i USA nu när Trump blivit president. Rekommenderar verkligen den här filmen. Den får mig att vilja hjälpa de mindre bemedlade.
Stygga-Vargen
2016-08-14
Jakten på lycka och Seven Pounds är de bästa filmerna Will Smith medverkat i; här bevisar att han kan göra väldigt bra ifrån sig bara han vill. Väldigt gripande film!
mgrankvist
2015-12-11
Dream of America... eller nåt. Visst Will stretar på och är så DUKTIG, men filmen lämnar en besk eftersmak i munnen på en. Att det ens är ok att i "världens mest framgångsrika" land ha sådana klyftor utan säkerhetsnät och att det ens är lagligt att ha dagis där barnen blir inlåsta i ett rum med bara TV... seriöst?! Ingen kritisk granskning av samhälls strukturerna runt omkring, bara hur DUTTIG lilla Will är som lyckas bli så framgrångsrik... *suck* infantilt och extremt politiskt vinklat. Det känns som om filmen i sig blir ännu ett "locket på" och politisk munkavel för skuldbeläggande av individen än att faktiskt se till så att folk inte behöver leva i misär.
emsir
2015-10-20
Will Smith är bra, men eftersom filmen är baserad på en verklig historia vet man liksom hur den kommer sluta och sitter bara och väntar.
RunRiot
2015-07-09
Tänka sig att Jaden Smith en gång i tiden varit en bra skådis... Mysig film, men saknar medkänslan för karaktärerna. Will Smith är dock riktigt bra.
Visa äldre kommentarer »