Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Jägarna


Erik har arbetat som polis i Stockholm i många år. Efter ett skottdrama bestämmer han sig för att flytta hem till sin bror Leif och han söker därför en tjänst som polis i Norrland, där han är uppvuxen. Väl hemkommen hyllas Erik som hjälte av sina gamla vänner. Men mycket har hänt under de år Erik varit borta. Eriks hårda polisattityd passar inte in i ett samhälle som till viss del styrs av oskriva lagar. När Erik börjar nysta i en jakthärva, som visar sig involvera flera av hans gamla vänner, sätts okontrollerade och brutala krafter snabbt igång. Erik som nyss var allas hjälte har nu blivit allas fiende och plötsligt har det norrländska samhället blivit en farlig plats för Erik att vistas i...


Originaltitel Jägarna
Regissör Kjell Sundvall
Manus Kjell Sundvall, Björn Carlström
Genre Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Rolf Lassgård, Lennart Jähkel, Jarmo Mäkinen, Tomas Norström, Thomas Hedengran, Göran Forsmark, Rolf Degerlund, Editha Domingo, Helena Bergström, Helén Söderqvist Henriksson, Roland Hedlund, Ove Tjernberg, Åke Lindman, Harry Nyman, Alf Nilsson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 53150
Filmnummer 57

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av joacim92
Erik har arbetat som polis i Stockholm, men efter ett skottdrama söker han en ny tjänst i Norrland, i hans hemtrakter. När Erik kommer dit märker han att mycket har blivit förändrat. Han träffa...   Läs mer »

Skapad 2019-11-16 av Stygga-Vargen
När jag var 8 år så gjordes vad som kom att bli en av de bästa svenska filmerna någonsin - Jägarna i regi av Kjell Sundvall. Jag vet inte exakt hur många gånger jag har sett den här filmen nu...   Läs mer »

Kommentarer


JD
2022-12-11
Kan vara orsaken till att Statoil efter sin kostsamma produktplacering bytte namn till Circle K.
karlmats
2022-11-10
Det var väldigt många år sedan jag såg den här senast men mitt minne sa ändå att det här skulle vara en av de bättre svenska filmerna som gjorts. Klassikerstämpel har den ju iaf fått och jag kan till viss del förstå varför, det är inte så ofta Norrland skildras på det här sättet på vita duken. Men jag är ändå lite skeptisk, visst är det ganska underhållande, speciellt Lennart Jähkel, men även hans prestation tas ner lite efter att man så här i efterhand sett Pistvakt där han spelar en liknande roll så det blir lite svårt att ta honom på allvar här. Lassgård är ok men jag är inte superimponerad av honom heller. Handlingen drivs framåt av saker som inte känns helt stringenta, framför allt bifigurerna i det här jaktlaget känns som att de agerar lite efter vad manus kräver och inte enligt nån djupare inre logik. Men det är fina naturbilder och en tät stämning så jag känner mig ändå tillräckligt positiv för att avrunda uppåt istället för nedåt, en svag 3a.
Zingostar
2021-11-23
En av svensk films bästa filmer igenom tiderna. Spänning, action och bra skådespeleri.
sodomiten
2022-01-12
Efter att ha sett om den här filmen för femtioelfte gången sänker jag till en etta. Folk som beter sig ologiskt och futtig handling. Det är samma moment två gånger ute i det där jaktförrådet. Varför mördar inte jägarna Erik när de har chansen?
Rai
2017-09-29
Riktigt bra film som slår ut många andra filmer i samma tema, dock tyckte jag att morden i skogen blev lite väl överdrivet och det blev lite löjligt. Och för en gång skulle uppför sig Helena Bergström som skådis och inte spelar någon hysterisk medelålders kvinna.
sublim
2017-05-21
Jisses, en så genomusel film! Oceaner av logiska luckor, tvivelaktiga rollprestationer, genomusel regi och stereotyper som platsat i sämre lokalrevy. Inte är den spännande heller. Bevare mig väl!
Stygga-Vargen
2016-08-13
En av de bästa svenska filmerna som någonsin gjorts och någonsin kommer att göras!
AlbinWesley
2016-03-07
Det finns ju väldigt mycket i Jägarna som är urkorkat och som verkligen inte håller, men samtidigt är det rätt så spännande och intressant trots all dumhet och orimlighet. Så svag trea ändå.
jonassjohnson
2016-02-21
I ert vetlösa hat.
norberry
2015-09-03
Mästerligt ångestfylld thriller med lika många obehagliga scener som det är fenomenala skådespelarinsatser. Stämningen går nästan att ta på genom hela filmen och gör det därför omöjligt att sluta titta. Definitivt en av de bästa svenska filmerna någonsin och en stark 4a.
Visa äldre kommentarer »