Jag är ingen lättfärdig man
En skamlös mansgris får smaka på sin egen medicin när han vaknar upp i en värld som styrs av kvinnor.

Originaltitel | Je ne suis pas un homme facile |
Alternativ titel | I Am Not an Easy Man |
Regissör | Eleonore Pourriat |
Manus | Eleonore Pourriat, Ariane Fert |
Genre | Komedi, 2010-tal |
Skådespelare | Vincent Elbaz, Marie-Sophie Ferdane, Pierre Benezit, Blanche Gardin, Céline Menville, Christèle Tual, Rémi Gérard, Olivier Pajot, Camille Landru-Girardet, Alan Maxson, Moon Dailly, Atmen Kelif, Niseema Theillaud, Thibault Vinçon, Léa Léviant |
Plus för eget grepp men utförandet är mestadels tråkigt
Alltid lite roligt när det vänds så att allt blir absurt, men switchen helt omvänt gör inte så mycket mer än det, det är ju fortfarande samma sak.
det var upplagt för klichéfällor och enkelt att falla pladask med en sån här svår grundtes, men oj vad överraskande bra utfört, även om de maximerade varenda kliché, så tar man ändå med helhetsbilden utan att det blir pinsamt el cheesy. Balanserar hela tiden på en 4a och 5a, men jag inser nu i efterhand att scenen där de går in i en, i vår värld, helt vanlig klubb, och det känns otroligt onaturligt mitt i filmen, då har den som skapade det här hantverket lyckats med någonting extraordinärt. Hade lätt fått en 5a i vanliga skalor, men nu kändes filmen minst 30 mins för lång, hela grejen håller inte intresset uppe hela vägen tyvärr, det var mer än vad jag nånsin kunde föreställa mig upp till 40mins - 1h, fram tills då var jag i stående ovation. Även om slutet sen också var nära att ta upp den till en 5a även här. Glad överraskning detta!
Très bien! Mycket bra film!
Börjar sådär men växer in i sin egen idé och blir precis sådär viktig och stark som den hoppades på.
Intressant perspektivbyte som säkerligen gagnar tragiskt många män runt om i Frankrike, och förhoppningsvis runt om i världen. En potentiell kultfilm om 100 år.