Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Jag kommer hem igen till jul


Världsstjärnan Simon kommer hem till Sverige för att fira jul. I det lilla samhället han växte upp arrangerar hans bror Anders den årliga julkonserten och Simon har övertalats att vara med. Anders, som alltid levt i skuggan av sin bror, är inte helt nöjd med detta. Simon däremot tar lätt på det hela, tills gamla minnen väcks till liv.


Originaltitel Jag kommer hem igen till jul
Alternativ titel I'll Be Home for Christmas
Regissör Ella Lemhagen
Manus Daniel Karlsson
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Peter Jöback, Johannes Kuhnke, Suzanne Reuter, Jennie Silfverhjelm, Loa Falkman, Anja Lundqvist, Rennie Mirro, Anneli Martini, Lars Väringer, Klara Zimmergren, Gunilla Johansson, Rebecca Kaneld, Lasse Beischer, Erik Källsäter
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 145
Filmnummer 134669

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


darkmist82
2023-02-11
En Svensk julfilm som faktiskt håller bra, trots ett tungt ämne så är den en film som är tankeväckande och tar upp ämnen som inte är så ovanliga som man kan tro. Bra skådespeleri och bra sånger och fin julstämning men sorglig samtidigt då jobbiga ämnen kommer upp vid just den tid på året som alla borde vara glada. En bra julfilm som för mig är bland de bästa i Sverige.
mammene
2022-12-31
Blev förskräckt själv över att jag gillade det här, jag stördes inte heller över skådespelet som jag annars ofta gör med svensk film. Peter Jöback kanske inte var den bäste att agera, mer som han var sig själv. Kan tycka att filmen påminner lite om en annan dansk film, finns säkert fler med detta tema. Tycker iaf att den skildrade bra hur gamla konflikter till slut kan explodera och att den där julen inte alltid är fröjdefull.
karlstadtös
2022-01-23
Den grep aldrig riktigt tag i mig trots tunga ämnen, men ändå sevärd. Bra rollprestationer
hsimpson
2022-01-17
Förutsägbar i kubik, och typiskt svenskt. Några underhållande och/eller fina stunder har den ändå, så det är inte helt bortkastad tid.
Gordyal
2022-01-05
Oj, så ojämnt! Som helhet som en mix av svensk familjerelationsfilm enligt mall 1A och Vinterbergs Festen. På plussidan får vi lite vass svart humor, en del riktigt dålig stämning, några smågripande sekvenser samt Loa Falkman. På minussidan får vi klyschor, förutsägbarhet, för långa sånginslag (nej, det är INTE en musikal) och en vardagsrumsanpassad inställsamhet där man sköter det hela lite snyggt och ytligt så att det inte blir för obehagligt för tittare som faktiskt vill se en julfilm - det vore för ju hemskt om filmskaparna levde som de lärde. Men ändå, jag måste trots allt säga att jag är positivt överraskad. En klart sevärd film bara man pallar med dalarna. (8-/15)
bebbe63
2021-12-25
Mycket bra film. Finns mer sanning i den än vad som visas Tack för att man lyfter fram en del.
Rai
2021-05-28
Fy fan för den här usla filmen!!!
KyLLo
2020-12-27
Musikaldrama. Det mest anmärkningsvärda är att Peter Jöback får utbrott i filmen.
finkan
2020-12-22
Riktigt bra film
Arensberg
2020-12-05
verkligen synd pga hysteriskt mkt trams och värdelösa biroller... bah kuke glänser väl inte heller direkt... men jöback... tycker fan inte han är så dålig asså
Visa äldre kommentarer »