Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Jag är Zlatan


"Jag är Zlatan" är en sann underdog-story om killen från Rosengård som inte hade något, men som fick allt – med talang, hårt arbete och trots motgångar vågade tro på sig själv och sin livsdröm.


Originaltitel Jag är Zlatan
Alternativ titel I Am Zlatan
Regissör Jens Sjögren
Manus Jakob Beckman
Genre Drama, Biografi, 2020-talet
Skådespelare Dominic Bajraktati Andersson, Granit Rushiti, Cedomir Glisovic, Merima Dizdarevic, Selma Mesanovic, Håkan Bengtsson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 158
Filmnummer 140794

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Zebulonm
2023-11-04
Helt okej.
KyLLo
2023-07-27
Jag gillar sport men är ointresserad av såna här filmer och likaså förlagan som den är löst baserad på. Vet man vem han är får man förstås inget nytt. Utan förkunskaper tror jag att den är svår att hänga med i, förstå vilka människorna är osv. Man kastas fram och tillbaka mellan olika år och platser i Europa. Inte heller är det någon övergripande biografi, utan mer fragmentariskt. Som ofta i biografiska filmer är det mest fokus på avvikande detaljer och udda beteenden. I det här fallet bland annat hans dryghet mot andra, svårigheter att passa tider och ständiga lovord om att bättra sig. Det är inte underhållande att se. Dessutom ska man inte förlita sig på att detaljer är sanna. Är det något som överraskar kan det vara en efterkonstruktion. Det är mer intressant med spelet bakom. Det har skrivits kryptiska artiklar där Lagercrantz som skrev boken talat om att kontakten med Zlatan upphörde helt efter att boken blev klar och hur han såg det hela som ett avslutat kapitel. Exakt vad som hände vet nog bara två personer säkert, men om relationen var dålig kan det ha påverkat boken. Om L hade andra idéer om vad det skulle stå kan det också vara något som förändrat relationen. Lätt att sätta betyg på filmen - en etta.
Memmem
2023-07-15
Bra biografi om Zlatans uppväxt! Många känner till Zlatan Ibrahimovics tid som seniorspelare i Europas bästa klubbar. Denna film handlar om hans uppväxt från ungefär sju års ålder. Dramat gestaltar väl hans narcissism och kaxighet, men skulle blivit än bättre om den kunnat visa varför han blev så kränkt av en enkel tillsägelse och förstörde genom att säga emot. Rullen visar en del av detta men är mest koncentrerad på hans fotbollsspel. Skådespelarna är överlag duktiga på att visa ilska och glädje men sämre på andra känslor som besvikelse, förväntan, mindervärdeskänslor. Scenografin visar lägenheter, skola, idrottsplatser. Allt i Malmö. Både inomhus- och utomhusscener. Följsam musik. Betyget är lätt att sätta: 3 med ett litet plus.
mammene
2023-07-03
Är varken fotbollsfantast eller fotbollsexpert, men är intresserad av personen Zlatan och hans väg till toppen. Vilket jag tyckte man slarvade bort, en opersonlig film i mina ögon, det hände saker fram och tillbaka utan förklaringar. Mest spenderades tid men den lille Zlatan och där var han en riktigt liten jobbig skitunge. Att det var rörigt i familjen framstod, men inga detaljer, helt plötsligt blev han flyttad. Mycket hände bara och det hoppades i tid är man då inte så insatt i turerna så blir det förvirrande. Ett bättre personporträtt hade jag önskat, men vill iaf berömma de som spelade Zlatan.
DOKAN
2023-06-25
Tillhör verkligen inte fan-klubben men måste erkänna att filmen är riktigt bra gjord och välspelad in i minsta biroll och grabbarna som gestaltar Zlatan i olika åldrar är suveräna. Inte så mycket om den vuxne Z men desto mer om uppväxten i det kärva förortsområdet. Kolla in den!
diafragma
2023-03-05
Såg denna film igår. Tycker den lilla killen gör en sån bra rollprestation. Bra handling om Zlatans hårda väg till att bli en stortjärna i fotboll. Klart sevärd!
BarryHero
2022-04-05
Helt klart underhållande film som dock nog hade behövt en längre speltid för att kunna ge hela historien mer rättvisa. Får inte riktigt Zlatan-vibbar av den yngre versionen av honom som spontant inte känns som någon större idrottstalang. Jag har bra koll på Zlatan och har läst boken, men har man inte det så upplevs filmen nog som rätt förvirrande. Den förklarar inte hur Zlatan hamnade i Ajax och man målar upp tiden där som ett fiasko tills han gör ett spektakulärt dribblingsmål mot NAC Breda (!). De talar även om Tony Flygare, Mino Raiola, Luciano Moggi, Roland Andersson, m.fl., men har man inte koll på dessa så är det nog betydligt svårare att hänga med i filmen. Att filmen fokuserar på Zlatan som ungtupp i MFF och sedan på övergången från just Ajax till Juventus känns lite märkligt. Varför ingenting om Zlatans a-lagsspel i MFF? Oavsett är filmen sevärd. Zlatans pappa briljerar och likaså den lite äldre Zlatan-versionen som är duktig på fotboll och lik Z.
PeterTheW
2022-04-02
Snygg och grymt välspelad - små Zlatan-kloner. Men filmen i sig är väldigt odramatisk och känns ganska opersonlig, precis som biografin.
Ful_fisk
2022-03-17
Välgjord och stabil biografi. Har aldrig varit särskilt intresserad av varken fotboll eller Zlatan, men båda skådisarna gör sitt jobb bra, likaså Håkan Bengtsson som tränaren. Det är i sista akten det verkligen lyfter, och klimaxet är utsökt. Stannar på trean, men det blir en stark trea i alla fall! Och så förstås var det kul att se mitt egna namn i eftertexterna.
Rai
2022-01-19
Skulle aldrig för mitt liv se denna smörja!!!
Visa äldre kommentarer »