Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Iron Sky


Vid andra världskrigets slut flydde nazisterna till månens baksida och byggde upp en hemlig månbas, en flotta med rymdskepp och förberedde sig för att erövra jorden. När en amerikansk astronaut landar lite väl nära månbasen och tillfångatas tillsammans med sin fantastiska smart phone inser man att ett teknologiskt genombrott skett på jorden och åker för att hämta fler. Väl där, 70 år senare, är det dags. Fjärde riket ska resas.


Originaltitel Iron Sky
Regissör Timo Vuorensola
Manus Johanna Sinisalo, Michael Kalesniko
Genre Komedi, Action, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Julia Dietze, Peta Sergeant, Götz Otto, Stephanie Paul, Udo Kier, Kym Jackson, Christopher Kirby, Monika Gossmann, Jim Knobeloch, Yuki Iwamoto, Tilo Prückner
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3902
Filmnummer 89989

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av Bezon
Taglinen \"In 1945, the Nazis went to the moon. In 2018, they are coming back.\" sammanfattar handlingen ganska bra. 1945 beger sig nazisterna ut i rymden och skapar ett litet nazisamhälle på månen...   Läs mer »

Kommentarer


sodomiten
2020-02-28
Jag hade mina farhågor efter en titt i rollistan och 10 minuter in i filmen var det dags att ge upp.
yrkeschaufföre
2019-08-18
Ett bra tag sen jag såg den för första gången, lika härligt överdriven fortfarande. Lite svårt att sätta fingret på varför jag gillar den. Klart sevärd.
Hanness
2019-01-20
Skit
Jamesa
2017-02-26
Såsom komedi räknat måste jag säga att detta måste räknas som mycket bra. En modern Top Secret. Den bästa komedi jag har sett på mycket länge.
Jompalompier
2015-05-10
Smått underhållande.
Gordyal
2015-04-01
Kul koncept och massor med sylvass kritik åt alla möjliga håll. Men alldeles för mycket är bara fånigt och tråkigt. (6/15)
Hasseman
2015-01-24
Som film var den ju ingen höjdare. Men om man placerar nazister på månen i en månbas med formen av ett hakkors så är man ett geni!
Krille80
2015-01-14
Någonstans kan jag inte låta bli att tycka om filmupplevelsen den gav mig. Den övergripande idèn tycker jag är underbar och i kombination med det lyckade i det visuella gör att jag kommer minnas filmen. Minnesvärd var också Julia Dietze som spelar med stor charm tillika skönhet. När man dock kommer ner mer i detalj i manuset och dess dialog i kombination med några rätt irriterande brister i förmågan att agera hos skådespelarna så tänker jag under stor del av filmen: "Detta är inte bra". 2+
Dele
2014-11-02
Oj vad synd att man inte inkluderade Chaplins hela sluttal från Diktatorn, vilket hade givit filmen en avsevärt stärkt dignitet kring det som nu mest blir en bisak till underhållningen. Här finns dock tillräckligt för att skapa komedi, med viss mått av substans för de som vill, och utan för de som inte vill. På det stora hela ganska underhållande.
precious_death
2014-07-22
Med tanke på processen bakom hur filmen blev till är den ju inte helt fel. Håller med AlaRegularis, den är fyndig, den är fantasifull, den är underhållande. Men det blir ändå inte mer än en svag 3a. Den står sig liksom inte hela vägen. Det märks att det inte är fullblodsproffs som ligger bakom. Norska Död snö är klart bättre, å den är ju ändå "bara" en genrehyllning oxå.
Visa äldre kommentarer »