Iron Man 2
2010
USA
124min
IMDb
Tony Stark lever sitt nya liv som en rättvisans finansman med sitt alter ego Iron Man. Dock så lurar konkurrenten Justin Hammer och Whiplash, en man med en liknande robotrustning, i vassen. De hotar Tonys goda rykte både som finansmogul och superhjälte. Tony blir också intresserad av Natasha, vilket strular till det i Tonys förhållande med Pepper.
Originaltitel |
Justin Theroux |
Genre |
Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal |
Skådespelare |
Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Samuel L Jackson, Don Cheadle, Jon Favreau, Mickey Rourke, Kate Mara, Sam Rockwell, Leslie Bibb, Helena Mattsson, Clark Gregg, Olivia Munn, Anya Monzikova, Paul Bettany (röst) |
Betygsätt |
Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal |
8956 |
Filmnummer |
76902 |
Tony Stark har lyckats bevara världsfred tack vare sina insatser som Iron Man och hans popularitet bland pöbeln växer. Senaten är dock orolig att en man ska ha så mycket makt så de vill att han ... Läs mer »
När sanningen om vem som verkligen var iron man kom ut, ledde det till att Tony Stark (Robert Downey Jr) fick väldigt mycket mer uppmärksamhet än vad han hade fått tidigare. Han lyckades hjälpa... Läs mer »
Iron Man 2 tar vid där ettan slutar, Tony Stark har lämnat superhjältegardroben och är fri att skryta för hela världen om sina bragder som rödgul plåtburk. Men konserveringen har sina nackdela... Läs mer »
Tyvärr inte alls lika bra som första iron man filmen som var riktigt bra och välgjord i det mesta, del 2 saknar allt utom bra effekter och bra skådisar, för dessa två ting är enda behållningen här, manuset är inte kasst men väldigt banalt och tråkigt, utmärkte Terrence Howard från första filmen är tyvärr utbytt mot den betydligt sämre skådisen Don Cheadle som spelar samma karaktär även om Don Cheadle är en duktig skådis så har han inte samma karisma, Sam Rockwell en bra skådis som tyvärr inte får mycket att jobba med här, så inget speciellt, sen är Gwyneth Paltrow tillbaka som samma karaktär men hon gör inget märkbart utöver det hon ska göra, Jon Favreau är med som samma karaktär igen och är humorinslaget och gör det bra, han är även regissör denna gång och är vanligtvis en bra regissör men tyvärr verkar han inte riktigt med i matchen här och det blir inte samma dynamik som i första filmen, kan bero på det taffliga manuset kanske, sen tillkommer debuten för karaktären Black Widow som spelas av Scarlett Johansson och hon gör det suveränt, Samuel L Jackson dyker upp som sin karaktär Nick Fury och gör det bra det lilla han är med men den riktiga stjärnan utöver Robert Downey Jr förstås är Mickey Rourke som skurk och är riktigt bra trots att inte han heller får så mycket att jobba med tyvärr, för som skurk är han väldigt intressant och spännande men som sagt, Robert Downey Jr rockar på och gör ett suveränt jobb som Tony Stark och Iron Man igen, mycket underskattad skådis, så i det stora hela så sjunker betyget då det är mycket mer mediokert och hafsigt än första filmen, kunde ha varit så mycket bättre med ett bättre manus men ändå helt okej, det fungerar som en uppföljare och transportsträcka till filmen Avengers, rekommenderas om man sett första Iron Man och vill rota sig djupare i det så kallade MCU men om man bara ser denna för att det är en superhjätefilm, så blir det absolut inte särskilt bra, betyget blir en mycket svag 3:a för del 2 av 3 solo filmer om Iron Man.
11-årsgränsen är en övre gräns.
Allt coolt med själva ironman är ju borta, jag är ingen större fan av Scarlett men som Natasha Romanoff är hon riktigt häftig!
Micky Rourkes bov är verkligen skitjobbig att se på. Känns som att alltför mycket av filmen böjs kring honom på ett populistiskt sätt när han var poppis på ett sätt som Marvel annars lyckats hålla sig undan. Pajar det mesta av filmen för mig. Skulle nu senare helst vilja sänka den här till en tvåa.
Den här håller inte riktigt samma nivå som ettan. Effekterna är fortsatt snygga men handlingen är svagare och Mickey Rourkes karaktär är bland de tråkigare fienderna i Marvel-universumet. Sam Rockwell gör en rolig insats dock!
Obegriplig handling. Urusel skådespeleri.
Stängde av efter halva... Jag hatar verkligen Roberts tolkning av en serie ikon.
Den prometheanske arketypen Iron Man är i originalserietidningen en sublim dröm om det
transhumanistiska subjektets instrumentella hyperpotens. Denna film åstadkommer på sin höjd blipblopande effektfyrverkerier och sjabblar bort originalseriens Faustiska undertoner.
Betydligt mer intressant är Mickey Rourkes autokratiska titan som transcenderar själva
teknotranscendensen i sin dunkelt ruminerande Nietzscheanism: " If you could make God bleed, people would cease to believe in Him!" Eller hans avklädnad av Silicon Valley-elitens självrättfärdiga schizofreni: "You come from a family of thieves and butchers, and like all guilty men, you try to rewrite your history, to forget all the lives the [infoga valfri modern finansdynasti] family has destroyed."
En ganska svag tvåa till en ganska svag iron man. Mest positiv är jag till Agent Romanoff, som är grym.