Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Iron Man


Filmen följer en miljardär och vapentillverkare, Tony Stark, som konfronteras med sina forna synder efter att ha blivit skadad av ett av sina egna vapen. Utrustad med en högteknologisk skyddsdräkt blir han Iron Man och börjar bekämpa ondskan över hela världen.


Originaltitel Iron Man
Alternativ titel IronMan
Regissör Jon Favreau
Manus Art Marcum, Matt Holloway, Mark Fergus, Hawk Ostby
Genre Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Robert Downey Jr, Terrence Howard, Gwyneth Paltrow, Jeff Bridges, Leslie Bibb, Shaun Toub, Bill Smitrovich, Faran Tahir, Nazanin Boniadi, Clark Gregg, Jon Favreau, Sayed Badreya, Peter Billingsley, Tim Guinee, Paul Bettany (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 14009
Filmnummer 56277

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av snipan
Jag vill till en början säga att jag inte är typen som sätter \"superhjältefilmer\" som favoriter. Men till er som tycker lika som jag kan jag bara säga, detta är ingen superhjältefilm! Tvärt...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av sethgecko
Mina förväntningar på Iron Man var rätt höga innan jag såg filmen. Flera jäkligt snygga trailers, Robert Downey Jr. i huvudrollen och en serietidningsfilm som verkade hålla sig trogen till ori...   Läs mer »

Skapad 2019-11-16 av Rollywood
En av världens förmögnaste vapentillverkare Tony Stark (Robert Downey Jr.) blir kidnappad av terrorister i Afghanistan. Terroristerna vill att han ska bygga en missil åt dem i utbyte mot hans frih...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2022-12-29
En av dom absolut bästa superhjältefilmer som någonsin gjorts och detta är även helt klart den bästa Marvel superhjältefilmen av dom alla, första filmen som startade hela MCU eller Marvel Cinematic Universe som det betyder och den är väldigt bra, riktigt kul med suveräna skådespelare och Jon favreau överraskar som regissör och skådis, han har verkligen talang för båda och hans karaktär dyker upp i många marvelfilmer framöver, detta är även den bästa Iron Man filmen av dom alla, det kom tre stycken och tyvärr blev dom sämre med varje film, denna film var producerad av bolaget Paramount som startade hela MCU grejen och gjorde det riktigt bra, Disney tog över någonstans strax efter första Avengers filmen och sedan har det bara gått nedför tyvärr, Paramount var betydligt skickligare på att hantera detta än vad Disney varit även om budget och effekter blivit mer påkostat med Disneys backning men manus och karaktärer har tyvärr fått lida då istället. Hursomhelst, denna film älskade jag när den kom för det var nog då den bästa superhjältefilm jag hade sett, så välgjord och välbalanserad när det kom till både action och humor och Robert Downey Jr är helt perfekt som Tony Stark i huvudrollen, runtom honom så har vi skådisar som Terrence Howard, Gwyneth Paltrow, Jon Favreau och självaste Jeff Bridges och alla är helt lysande i sina roller, även Paul Bettany är med på ett hörn, dock endast som röst i denna film. Denna film som dom flesta övriga andra Marvel filmer har en viktig liten scen i slutet på eftertexterna som leder vidare i Marvels universum som man inte bör missa, kan skarpt rekommendera denna för bara skådisarna men även om man inte är ett stort fan av just superhjältefilmer så är detta lätt den bästa av dom alla, klår både superman och batman filmer på fingrarna, inte lika spännande när man ser om den en andra gång tyvärr, denna skulle man helst se på bio första gången, då blir betyget högre men vid en andra titt via tvn så får den ändå en riktigt stark 4:a i betyg och 5:an är inte långt borta, rekommenderas!
Rai
2021-10-27
Tyvärr! Jag klarar inte av sådana här filmer. URK!!!
HerrNenne
2018-09-21
Downey Junior, Paltrow och Bridges är alla fantastiska.
bnw
2018-08-03
På gränsen till lite väl mycket inne i grottan.
alexz
2018-05-23
Han står ju och skruvar på saker i typ en timme.
widez
2018-02-12
Mycket bra introduktion av Iron Man som jag inte visste speciellt mycket om innan denna film och det känns även som en bra start på Avengers-filmcirkusen. Snygga effekter varvas med vitsiga dialoger!
Zingostar
2018-01-13
Jättedålig actionfilm. RDJ är kass i huvudrollen. Obegriplig handling.
Jormungandr
2017-11-18
Vem godkände den här filmen?
supermancover
2016-11-19
Blev väldigt överraskad till det bättre. JÄTTEbra, faktiskt!
yrkeschaufföre
2016-05-28
Den är helt okej ,men den är ojämn och händer det så mycket egentligen?
Visa äldre kommentarer »