Irene Huss - Tatuerad torso

Tatuerad Torso är baserad på Helene Turstens bästsäljande roman med samma namn om kriminalinspektör Irene Huss. På en strand utanför Göteborg upptäcks delar av en styckad manskropp. Det enda polisen har att gå efter är en mycket speciell tatuering på torson. Tatueringen leder kriminalinspektör Irene Huss till Köpenhamn, och till den mystiske Tom Tanaka.

Originaltitel Irene Huss - Tatuerad torso
Regissör Martin Asphaug
Manus Stefan Ahnhem
Genre 2000-tal, Kriminalare, Thriller
Skådespelare Anki Lidén, Fredrik Hammar, Bjarne Henriksen, Lasse Brandeby, Reuben Sallmander, Evalena Ljung-Kjellberg, Dag Malmberg, Angela Kovacs, Emil Klingvall, Eric Ericson, Junix Inocian, Anders Heinrichsen, Emma Swenninger, Claus Gerving, Jenny Lindqvist

dudson
2021-03-29
En välgjord Hussare som håller spännings-nerven vid liv. Så mycket bättre än dom övriga lökiga/skabbiga i samma serie..Diggar verkligen den dära Johnny i skinpaj, som säger anti-pk saker konstant#) Är såna snutar som behövs att slå ned på allt fjolleri & drägg därute.. Sen en frisk fläkt från det mera fria Köpenhamn med horor i varje skyltfönster heehee"). + köttiga mord med cirkel-såg")/ Schysst skit detta! 2+
Dele
2020-04-04
Här var det snabba ryck mot upplösningen. Raka spåret utan några sidosteg, där allt går på räls i polisarbetet och skeenden. En typisk tv-film, komprimerad utan fördjupningar i vare sig karaktärer eller handling. Ganska ointressant och ospännande. Stark betygstvåa.
Nalleman
2018-07-25
Ett helt okej avsnitt i serien!
mammene
2016-12-17
En ny och trevlig bekantskap, även om det var väl snaskigt och riktigt ruskigt emellanåt. Deras samarbete känns avslappnat och ibland med lite galghumor som då Dag Malmberg oftast står för. Polisens arbete och privatlivet för Huss vävs in på ett bra sätt.
2014-12-22
På senare tid har jag återvunnit ett intresse för svensk film men då har jag mest sett svenska filmer som är klassiker eller erkänt bra filmer. Den positiva upplevelsen av dessa filmer hade dock ökat mitt mod att ge mig på denna första film om kriminalinspektören Irene Huss. Liksom med Peter Habers Beck-filmerna, Krister Henrikssons Wallanderfilmer så är detta samma massproducerande massa som aldrig är bra utan mest besvikelse. Dock så är Angela Kovacs bra i rollen som Irene Huss. 2-
fridenpaden
2014-08-19
Nä, vi tar inget foto. Vi ritar av tatueringen istället! Det satte verkligen nivån på resten av filmen.
Xenox
2012-07-07
En av de bättre Irene Huss-filmerna. Den håller dock inte samma klass som Beck och Wallander-filmerna. Dessutom förstod jag vem mördaren var så fort han dök upp i filmen. Svag trea.
Jexxie
2012-03-27
Jag är en av dem som faktiskt gillar svenska deckare :)
Catwalker
2012-02-11
Den bästa irene huss-filmen och bättre än de flesta beck, wallander och van vetereen-rullarna. mest pga av danmarksspåret. tät story och saktade inte ner tempot genom tråkig sidoberättelse gällande polisens privatliv (vävdes ju istället in i skeendet). skönt med mindre fokus allmänt på huss jämfört med beck och wallander, de "stackars" männen med taskiga relationer med barn och kvinnor, sett och hört det tillräckligt nu kanske..
Sinda
2012-01-08
Poliserna beter sig ganska korkat i de flesta situationer i den här filmen, iallafall tillräckligt för att störa sig på vilket drar ner betyget rätt så rejält.