billiga elavtal
billiga elavtal

Into the Forest

I en inte alltför avlägsen framtid där elektriciteten tagit slut bor systrarna Nell och Eva med sin far i ett hus en bit från närmsta samhälle. För att klara sig i den hårda tillvaron tvingas de fatta ett beslut, att söka sig till de mytomspunna resterna av civilisationen, eller bli självförsörjande och enas med naturen.

Originaltitel Into the Forest
Regissör Patricia Rozema
Manus Patricia Rozema
Genre Drama, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Elliot Page, Evan Rachel Wood, Max Minghella, Callum Keith Rennie, Michael Eklund, Wendy Crewson

amam
2023-07-17
Stabil och realistisk film men inget som står ut som något speciellt.
RustyFilm
2022-10-27
En sådan här överlevnadshistoria i skogsmiljö borde vara väldigt intressant (och kanske boken filmen är baserad på lever upp till detta, vet ej). Men i så fall är filmatiseringen riktigt dålig. För det här känns inte trovärdigt på något sätt. Många ologiska scener och dåligt skådespeleri och det hela avrundas med ett hopplöst dåligt slut (detta trots vackra stämningshöjande toner i bakgrunden). Konklusion: Bra storykoncept men dåligt utförande.
Körsbär
2019-05-04
Realismen är det jag gillar med filmen, men slutet sänker filmen från en stark trea till en väldigt svag tvåa. Man borde verkligen inte få göra sådana här dåliga slut på filmer.
KyLLo
2018-01-16
En tänkvärd och mestadels lågmäld överlevnadsfilm med bra stämning. Något billig. Påminner väl annars lite om Vägen i stilen. En del av tjusningen med såna här filmer är att man inte kan ta kontrollen som tittare. Att man inte vet riktigt vad som kommer hända eller när det kommer att hända något. Varning för ett par magstarka scener.
zeke_karlsson
2017-05-22
En ljummen trea, slutet sög
Christofer
2017-04-22
Ellen Page är ju alltid värd att se. Manuset var väl inte så himla tokigt, även om jag hade hoppats på mer i slutet. Trean är inte direkt helgjuten kanske men ändå.
ramla
2016-11-07
Ett bottennapp till manuskatastrof. Det bokmanus som är förlaga känns närvarande i sin helhet, utan ombearbetning till filmduk. Många onödiga storylines och minikonflikter, ologiska scenarion och karaktärernas relationer är inte trovärdiga. Filmen lyckas inte väcka sympati för någon alls, och ger exakt noll nya insikter. Snabbspolade på slutet. Skippa den.
2016-10-08
Gillade den här på det stor hela. Upplägget föll mig verkligen i smaken, här förändras inte allt över en natt genom en rejäl katastrof, istället tynar civilisationen och de vardagliga bekvämligheterna bort lite i taget, och den dramaturgin har man lyckats bra med. Detta kombineras sedan med verklighetsförankrade karaktärer, och man bygger upp dem på ett sätt som gör att de känns trovärdiga som en familj. Att skådespelarna sköter sig bra är givetvis en nyckel till detta. Tyvärr dras dock trovärdigheten och hela filmen ner av några alldeles för dumma sekvenser (slutet är en av dem), och känslan av en bok som blivit nerbantad till film finns också där på sina ställen. Så det blir inte så bra som det hade kunnat bli, men sevärd är den iaf
emmalona
2016-09-03
Så bra film! Jag tycker den förtjänar helt klart 4/5. Båda tjejerna är grymt bra och handlingen känns så äkta om vi faktiskt skulle bli utan elektricitet.
dailucia
2016-08-04