Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

De förbannade åren


Karl Skov driver en framgångsrik elektronikfabrik, och när nazisterna ockuperar Danmark i april 1940 lever han och hustrun Eva ett behagligt överklassliv i Köpenhamn tillsammans med barnen Michael, Aksel, Knud, Valdemar och Helene. När ockupationen är ett faktum får Karl kämpa för att kunna upprätthålla produktionen på sin fabrik, och börjar motvilligt producera för den tyska marknaden. Samarbetet skapar snart motstridigheter i familjen, och snart väljer alla sina egna vägar.


Originaltitel De forbandede år
Alternativ titel Into the Darkness
Regissör Anders Refn
Manus Anders Refn, Flemming Quist Møller
Genre Drama, Krig, 2020-talet
Skådespelare Jesper Christensen, Bodil Jørgensen, Mads Reuther, Gustav Dyekjær Giese, Sara Viktoria Bjerregaard Christensen, Lue Dittmann Støvelbæk, Sylvester Byder, Pernille Højmark, Steen Stig Lommer, Kathrine Thorborg Johansen, Cyron Melville, Paul Hüttel, Roman Schomburg, Julie Agnete Vang, Peter Eggers, Claes Malmberg, Jesper Zuschlag, Melinda Kinnaman, Joel Spira, Patricia Schumann, Anne Marie Helger, Anders Heinrichsen, Anna Stokholm, Birthe Neumann, Peter Schrøder, Tommy Kenter, Malte Frid-Nielsen, Ulver Skuli Abildgaard, Lisa Carlehed, Lars Simonsen, Jesper Lohmann, Magnus Juhl Andersen, Ulrich Hoppe, Søren Lenander, Nicklas Søderberg Lundstrøm, Benjamin Boe Rasmussen, Morten Hauch-Fausbøll, Nikolaj Hess
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 34
Filmnummer 136491

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KyLLo
2022-10-02
Intressant! Underskattad på Filmtipset. Uppföljaren kom tidigare i år.
okidoki
2022-09-08
Mycket intressant historielektion
mammene
2022-09-08
Håller med om att det kändes som en TV:serie, den var lång, men upplevdes inte som lång och det måste vara ett plus. Ett myller av karaktärer och i början var det många att hålla reda på, men det tog sig efterhand. Som alltid en tid som det finns mycket att ösa ur och att det handlar om ett grannlands historia är mycket intressant. Moraliska dilemman och skilda åsikter hur situationen skulle tas som man kan tycka olika om så här med avstånd. Därför skildras detta så bra, hur det var att leva i den verkligheten, med eller utan skygglappar och sakta men säkert gick sanningen fram. Danskarna har ännu en gång levererat.
Spidde
2020-06-19
Bra och stark film. Känns lite som en komprimerad tv-serie och kändes lite för mastig framåt slutet, men överlag välgjord och intressant. Sverige borde göra något liknande om svenskar under kriget!