Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Intacto


Ovanligt tursamma människor (av den typen som överlever i övrigt utplånande flygkrascher och kan skrapa fram miljonbelopp på skraplotter) samlas i en klubb där de genom olika tester ska se vem som ligger allra bäst till hos Fru Fortuna.


Originaltitel Intacto
Regissör Juan Carlos Fresnadillo
Manus Andrés M Koppel, Juan Carlos Fresnadillo
Genre Drama, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Max von Sydow, Eusebio Poncela, Antonio Dechent, Leonardo Sbaraglia, Mónica López
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1186
Filmnummer 8942

Recensioner

Skapad 2019-10-13 av Kiril
Ett hemligt sällskap av överlevande från olyckor arrangerar små spel, eller rättare sagt tävlingar, då de utsätter sig för diverse oftast livsfarliga situationer och sätter sina liv som insa...   Läs mer »

Kommentarer


Albion
2016-04-05
Konceptet är helt klart intressant och skulle kunna blivit en riktigt bra film men den vecklar in sig i otydligheter och dunkla miljöer som inte är så tilltalande. En något perifer Von Sydow blir ändå behållningen till sist men förmodligen beror det mest på svenskpatriotiska känslor. Betyget blir en 3;a
Bumbi78
2014-07-11
En film jag kanske tvingar mig att se om någon gång då det uppenbart krävde en koncentration av tittaren. Udda och rätt stilig thriller, stundtals mycket bra när man hängde med i händelseförloppet dvs. Eller så är det så enkelt att ej ens regissören hade full koll och trodde de kunde dribbla bort tittaren genom ett par få starka scener? Hade oavsett varit intressant att sett en film enbart baserad på von Sydows karaktärs livsöde.
RichardEk
2013-07-17
Bra förutsättningar men någonstans går filmen vilse i sig själv. Hur smart handlingen än är i thrillerhänseende lyckas den inte förvalta detta allt efter som berättelsen fortskrider. Ett antal intressanta scener och händelser följer varandra, men det är inte samma sak som en sammanhängande berättelse. Spanska regissörer är annars duktiga på att lägga ut en berättelsetråd som inte är hollywoodsk simpel men ändå håller samman. Skådespeleriet håller dock hög klass, även om Max von Sydows engagemang verkar ganska begränsat.
Grillo
2011-10-25
Det var ett intressant koncept men det kunde ha förvaltats på ett bättre sätt. Hängde dessutom inte riktigt med i alla svängar. Klarar inte bechdeltestet.
Erishka
2010-04-23
Måste nog se om den...
sirkurt
2010-02-24
Intressant, men det hade gärna kunnat vara lite tydligare.
Dele
2009-11-09
En del filmer är annorlunda för att berättelsen kräver det, eller att regissören har en personlig vision, och en del är annorlunda bara för sakens skull. Den här tillhör i mitt tycke den senare kategorin och det blir mest bara en "upphottad" soppa av det här. Jag tillhör de som tror att turen följer sannolikheten, och att det i längden inte finns några människor som gång på gång har mer tur än oss andra. Att vi (människan) tror på det här har med vår avundsjuka, vår självömkan och brist på inlevelseförmåga att göra. Således tycker jag hela idén med filmen är ointressant och det här blir mest en ursäkt för att visa upp männsikor som gör en massa farliga saker, helt utan mening. Ointressant!
Ponsbach
2009-03-30
Trodde den skulle vara cool men den var bara udda. Och vad var syftet?
Kriffot
2008-09-08
Jag vill minnas att jag gillade den. Den kändes väldigt overklig och skum!
amam
2008-05-05
Jag anser också att i verkliga livet så är det vi kallar för "tur" bara en blanding av sannolikhet och slump men inom filmen så är det mer av en sorts övernaturlig energi som karaktärerna har. Antagligen. Själva filmen är lite annorlunda och rätt så trevligt tidsfördriv. Men inget som når upp till den högre kategorin av filmer för mig. En stark trea.
Visa äldre kommentarer »